Zeneblog

Minden ami a zenevilágában fontos és érdekes!

Csépe 2009.05.02. - 11:41 62938 látogatás 3 bejegyzés

Meghalt a popkirály!

2009-06-26 12:10:19
Csütörtök délután meghalt Michael Jackson amerikai popénekes. A sztárt kómában találták meg a házában a kiérkező mentők, akik a kórházban még egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az énekes halálát szívleállás okozta.

Helyi idő szerint csütörtök délután meghalt Michael Jackson amerikai popénekes. A popsztárt előzőleg rohammentővel vitték kórházba, miután eszméletlenül találták Los Angeles-i házában

A Los Angeles Times szerint a mentőkhöz 12:26-kor érkezett be a telefohívás az énekes otthonából. Mikor a mentők kiérkeztek hozzá, már nem lélegzett - írta a Los Angeles Times Steve Ruda mentőparancsnokra hivatkozva. A lap szerint Jackson már a mentők kiérkezésekor kómában volt: az orvosok megpróbálták újraéleszteni, majd egy Los Angeles-i kórházba vitték. Az énekes halálát két órával később, 14.26-kor állapították meg - erősítette meg a Los Angeles Times kórházi forrásokra hivatkozva.

A CNN az esetet jól ismerő forrásból úgy értesült, hogy az énekes szíve állt le. Jackson testvére, Jermaine a BBC-nek megerősítette, hogy tudomása szerint szívleállás okozta az énekes halálát. Szerinte az orvosok a kórházban még egy órán keresztül próbálták újraéleszteni testvérét, sikertelenül.

A popsztár halálának pontos körülményei a Los Angeles Times szerint továbbra is tisztázatlanok. A helyi rendőrség rablási és gyilkossági csoportja vizsgálja az ügyet; ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy bűncselekményre utaló jel merült fel, a kiemelt fontosságú személyeknél minidig így járnak el.

Michael másik testvére, Randy Jackson szerint az énekes már csütörtök reggel rosszul lett otthonában, és összeesett - monta a CNN-nek Brian Oxman, a Jackson család ügyvédje. A BBC szerint szemtanúk látták az énekes nővérét zokogva berohanni a kórház épületébe. A kórház épülete előtt délután hatalmas tömeg kezdett gyűlt össze, és több amerikai nagyvárosban is emberek tömegei emlékeztek az énekesre még a késő esti órákban is.

Az 50 éves Michael Jackson épp egy visszatérő koncertsorozatra készült, amelyet a Londoni O2 arénában kezdett volna meg július 13-án. Élete során több egészségügyi problémája is volt, és már 12 éve nem vett részt turnén.

Több mint 30 éves karrier

Michael Jackson a Jackson Five nevű családi együttesben tűnt fel még gyerekként. 1978-ban jelent meg első szólóalbuma, négy évvel később pedig kiadta poptörténeti albumát, a Thrillert. Ezzel egyértelmű világsztárrá vált, és a nyolcvanas években megújította a könnyűzenei ipart, nem kis részben merész videoklipjeivel - írja a pályájáról szóló összefoglalójában a BBC. Ezzel együtt a bulvársajtó célpontja is lett, rengeteg cikk született állítólagos furcsa szokásairól és plasztikai műtéteiről.

1991-ben megjelent Dangerous című albuma ugyan még számos slágert tartalmazott, de a kilencvenes években már főként magánéleti botrányaival került a figyelem középpontjába. 1993-ban egy 11 éves fiú családja azzal vádolja meg, hogy molesztálta a gyereket. Jackson határozottan tagadta a vádat, de a jogvitát végül azzal rendezték, hogy kifizetett a családnak mintegy 20 millió dollárt. Évekkel később pedig egy dokumentumfilmben bevallotta, hogy szeret gyerekekkel egy ágyban aludni.

Még 1997-ben sokak meglepetésére feleségül vett egy ápolónőt, akivel két gyermekük is született: Prince Michael és Paris Michael Katherine. A házasság 1999-ben véget is ért, a gyerekek Jacksonnál maradtak.

A zenészt 2003-ban letartóztatták azzal a váddal, hogy egy 14 éves fiút molesztált, de a 2005-ben zárult perben felmentették. Ezt követően már egyre több hír jelent meg állítólagos anyagi gondjairól.

R.I.P Billie Jean

Forrás: Origo.hu
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!