Bemutatkozás

Bemutatkozás
Mit csinálok?
Kikkel csinálom?

Morzsy 2010.04.06. - 23:39 1584 látogatás 1 bejegyzés

Bemutatkozás

2010-04-06 23:57:31
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam.
Morzsynak hívnak. Zalaegerszegen élek 20
éve. Jelenleg szakács tanulóként tengetem életem minden napjait.
Közel 4 éve foglalkozom fiatalokkal, ebből 1 éve, mint aranyfokozatú kortárssegítő/oktató. Pályám során megtanultam figyelni és érteni is a fiatalokat. Elvégeztem egy testbeszéd értelmezés tanfolyamot alapszinten.
Egy helybeli egyesületnek vagyok tagja, kiemelkedő hangadója és úgy mond leendő tagjaink az én kezeim között "végzik", az oktatés, képzés során. Témák amivel foglalkozok, illetve foglalkozunk a kiscsapattal széles skálán mozog. Legyen szó Családon belüli problémákról, vagyon védelemről, Büntető törvénykönyvről, drogokról vagy bármely más olyan problémákról, amit mással nem tudsz megbeszélni, felénk nyugodtan és bizalommal fordulhatsz.
Kis csapatunk tagjai színesek. Tevődünk össze fiúkból, lányokból, idősebbekből, fiatalokból és más-más érdeklődési körrel megáldott, elhivatott fiatalokból.
Elhitaást érzek minden olyan probléma megoldására, amik fiataloknál vagy akár idősebbeknél bukkan a felszínre.
Ezeket a problémákat minden tagunk más-más módszerrel orvosolja. Van aki a szeretetét, aki az oda figyelését, a bolondságát, az eszementségét, a filozófikus vénáját, vagy épp a keménységét, határozottságát használja a segítség nyújtás egyik-másik formája képp. De ettől függetlenül minden tagunk feélkészültsége épp olyan, mint a másiké.
Nap mint nap találkozok olyan problémákkal, amiket a fiatal lányok s fiúk egyedül nem tudnak megoldani, szülőkkel, pedagógusokkal, barátokkal/barátnőkkel nem szívesen beszélnek meg. Ilyen esetekre állunk rendelkezésre.
Az a szó, hogy kortárssegítő, nem azt jelenti, hogy nálunk csak jó kislányok és jó kisfiúk vannak, mi is épp olyan tinik vagyunk, mint a minket körül vevő fiatalság. Mi is járunk szórakozni, mi is pasizunk, csajozunk.
Szóval, ha bármi nemű problémátok akad, nyugodtan keressétek a környezetekben előforduló kortárssegítőket, hisz ők Ti értetek vannak, problémáitokkal kapcsolatban diszkrécióra számíthattok és nem maradtok egyedül.
Ez egy olyan "Fiatalok a fiatalokért" mozgalom.
Sziasztok!
Hozzászólások száma: (0)