Mit mondana Doktor House?

dokis sorozatok - a legjobb pillanatok, a legérdekesebb esetek, kedvenc beszólások. vigyázz mert függő leszel! :D

gyanna 2009.08.02. - 19:48 31556 látogatás 8 bejegyzés

orvosilag?

2011-02-15 21:06:49

a grace klinika 6. évadát nézegetve találtam egy olyan részt (6.14), amelyben a sebesültnek a levágott kezét a combjához varrják, vérellátás címszó alatt. és hogy ez orvosilag mennyire helyes? az én orvos ismerősöm hangosan felnevetett. amúgy ez egy valentin-napi rész volt.. szóval tiszta aktuális, mindenkinek ajánlom figyelmébe. még jó poénok is vannak, bár a sorozat orvosi szempontok szerint így igen kifogásolható. a lényeg, hogy szórakoztatónak szórakoztató :)Hozzászólások száma: (1)

7. évad poszter

2010-10-24 12:58:00

House bácsi megmondta a tutit

2010-10-04 20:26:53

Létezik egy általános igazság: mindenki hazudik. A változó csak az, hogy miről.Hozzászólások száma: (0)

grey's anatomy

2010-05-26 17:21:39


A Grace Klinika zenés videói is sokatmondóak lehetnek, főleg ezzel a valóban passzoló The Fray számmal.


Hozzászólások száma: (0)

grace klinika, 1.01

2009-08-08 21:31:46

minden rész meredith életbölcsességeivel kezdődik, majd ér véget. most az első részből idéznék:D


Nyitány: A játék...Azt mondják az ember vagy tud játszani, vagy nem. Az anyám az egyik legjobb játékos volt. Vele ellentétben én...Én egy balfék vagyok.

Zárszavak: Mindenki sérült, úgy látszik, csak van, aki jobban, mint mások. Gyerekkorunk óta cipeljük a sérüléseinket, aztán felnőttként visszaadunk mindent, amit kaptunk, és persze mindannyian okozunk sérüléseket. És aztán, minden erőnkkel megpróbáljuk megmenteni, ami még menthető.Hozzászólások száma: (0)

Dr. House első rész - avagy a szalonnától is

2009-08-04 21:05:16

Egy fiatal tanárnő, Rebecca Adler órája közben csúnya rohamot kap. Doktor House és orvosi csapata tumorra gyanakszik, és Rebeccának talán már csak egy hete van hátra. A tünetek egyértelműnek tűnnek, de Dr. House a megérzései alapján teljesen másra gyanakszik. Alternatív gyógymódot alkalmaz, ám a páciens kezdeti biztató gyógyulása után rohamos leépülés következik.Az eset megoldása végül az volt, hogy a tanárnő szalonnát evett, amiből férgek kerültek az agyába... Kicsit gusztustalan, de azért elgondolkodtató is - végülis a szalonnától is meghalhatunk? Ha még nem láttad a részt, akkor ne habozz! Igen élvezetes, House-humorral fűszerezve :)


Hozzászólások száma: (0)

fájdalomcsillapítás pornóval...

2009-08-02 20:46:43

ma grace klinikáztam - hála lacinak :) - és mint mindig most is jól szórakoztam. izgalmas esetek, meredith életbölcsességei, fantasztikus zenék. :D - mint mindig...


a legmeglepőbb talán még is az a rész volt, amelyben egy pasinak a fájdalmait pornóval csillapítják... bár nem tudom orvosilag ez mennyire helyénvaló, elmesélem bővebben.

tehát, az alanyunknak erős fájdalmai vannak, de mindenféle fájdalomcsillapítóra érzékeny, így az orvosa által ajánlott módszerrel csillapítja a fájdalmát - a nap 24 órájában pornót néz. a sorozatban dr. bailey kritizálta - vajon miért? :D - ezt az eljárást, de így magyarázták: a pornó endorfint szabadít fel, amely csökkenti a fájdalmat.a sztori akkor lett érdekes, amikor elment az áram az egész kórházban egy vihar miatt, a tartalék generátor pedig nem volt teljesen tökéletes, így Christina kezdett el a pasinak pikáns történeteket mesélni a 'huncut nővérekről'.


maga a rész (A nap hőse) érdekes volt, George bent ragadt egy liftben egy azonnali műtétre váró pasival, így ott esett neki, Sheperdék pedig egy igen vallásos lányt próbáltak meggyőzni arról, hogy eggyezzen bele a műtétbe. végzetül meredith monológja jön :)"A fájdalom sokféleképpen jelentkezik. Egy kis szúrás, vagy égető érzés, a váratlan fájdalom, a mindennapok szokványos fájdalmai. És ott van az a fájdalom, amit nem nyelünk le, az a hatalmas nagy fájdalom, ami minden más érzést elnyom, feledteti a világ többi dolgát. A végén csak arra gondolunk, mennyire fáj, ami történt. Hogy, hogy kezeljük a fájdalmat az rajtunk áll. Fájdalom... érzéstelenítünk, elhessegetjük, felvállaljuk, letagadjuk, de néhányunknak az a leghatásosabb gyógymód, ha valahogy átvergődünk rajta. "


"Fájdalom. Várd meg, még elmúlik. Talán elmúlik saját magától, bízz benne, hogy a seb, amit okozott elmúlik. Nincs kész megoldás, nincs egyszerű válasz. Végy egy nagy levegőt, és várd, hogy az érzés enyhüljön. Legtöbbször a fájdalom leküzdhető, de néha a fájdalom akkor ér, amikor nem számítsz rá. Mélyen övön alul üt, és nem enged el. Fájdalom. Túl kell élned, mert az igazság az, hogy nem kerülheted el, és az élet mindig újabbakkal szolgál... "Hozzászólások száma: (0)

dokis sorozatok (:

2009-08-02 20:16:54

dokis sorozatokat jószerével találhatunk, ez nem vitás. mindenhol ott vannak, mindig izgalmasak, és mindenkit elbűvölnek. hiszen nem fantasztikus egy felnyitott szív látványa? vagy nem eszméletlen minden house-izmus, ami kedvenc morcos dokink spontán beszólásait takarja? esetleg a gusztustalan műtős jelenetek, dr. sheperd - azaz McCsábító - szerelmi élete? vagy egy ügyetlenkedő gyakornok kalandjai? ezek mind-mind az életünkben igenis jelen lévő dokis-kórházos sorozatok elemei, amelyek mindig a TV elé csábítanak minket. szóval igenis megérdemel egy blogot, ahol a legjobb esetek, beszólások, sztorik lesznek megtalálhatóak. jó szórakozást! :)Hozzászólások száma: (0)