Főoldal / A Te történeted / Egy buli tanulsága
  2014-03-31
Közzétéve

Egy buli tanulsága

Csabi, aki régóta tetszik, ideadta a jegyeket a bulira. Lili barátnőm arca azonnal felderült... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Ha tetszik az írás, like-old a bejegyzés alján, hogy március végén a szerinted legjobb mű szerzője nyerhesse meg a közönségdíjat!

 

Egy buli tanulsága

 

Csabi, aki régóta tetszik, ideadta a jegyeket a bulira. Lili barátnőm arca azonnal felderült, és azt kezdte tervezni, miben fogunk megjelenni.  Rossz előérzeteim voltak a partival kapcsolatban, nem vettünk még részt ilyesmin. Talán így  jobban megtaláljuk a közös hangot a többiekkel. Hazaérve azon agyaltam, hogy kéredzkedjek el a buliba. Anya nagy bevásárlószatyrokkal jött be, miután lepakolt, megölelt és puszit nyomott a homlokomra.
- Hogy telt a napod?– érdeklődött. Kihasználtam a jókedvét:
- Kaptam egy ötöst énekből.
- Az jó, matekból hányas lett a tézéd? – Úgy éreztem, anya tekintete átlát rajtam.
- Egyes, de ez a tanár hibája. Miért tehetek róla, hogy a témazáróba mindig nehezebb feladatokat tesz? –Fejcsóválva nézett.
- Hogy fogod kijavítani?
- Még messze a félév! Viszont ma este lesz egy buli, elengedsz?
- Buli? Ugye, nem a Tánckirályra gondolsz, ahová múltkor a rendőrségnek kellett kimennie? Tudod, milyen alakok járnak oda? Lerészegítenek, vagy az italodba csempésznek valamit. Itthon maradsz és gyakorlod a matekot!
- Ne légy ilyen. Állandóan tanulok, strébernek tartanak. Legalább egyszer engedj el, jön Lili is. Bízhatnál bennem annyira, hogy elővigyázatos leszek. – Nem hatották meg a szavaim, csak egyre eltökéltebben rázta a fejét. – Nem adsz esélyt rá, hogy beilleszkedhessek, ez igazságtalanság! – Felsiettem a lépcsőn, majd bevágtam az ajtót magam mögött. Csalódottan feküdtem az ágyon, és szidtam a túlaggódását. Lili írta sms-ben, hogy vár a sarkon. Bennem felizzott a lázadás. Ha őt elengedték, akkor miért én lennék, aki otthon árulja a petrezselymet? A szekrényből előkaptam egy elfogadhatónak tűnő ruhát és felkötöttem a hajam. Csendben kinyitottam az erkélyajtót, és leugrottam a pázsitra. Egyre növekvő bűntudattal szöktem el otthonról. Lili várt rám, és nevetve mentünk a Tánckirályba. A zene már szólt, izgatottan léptünk be. A többiek táncparketten ropták, vagy a székeket és asztalokat foglalták el. A pultnál nagy sor állt. Az egyik asztalnál megpillantottuk az osztálytársainkat, mosolyogva odamentünk. A csapat minden tagjánál ott volt egy üveg, a földön pedig három össze volt törve.  Nagyon tudomást se vettek rólunk, mivel nem volt hely, ezért idétlenül álldogáltunk mellettük. Pár korty között röhögtek idétlen vicceken, egyre jobban érződött az alkohol szaga. Pár perc múlva az egyik osztálytársam Lili kezébe nyomott egy pohár habos italt. Visszautasította, de ekkor jó pár arc felé fordult, és azt kántálták, „Gyerünk!”. Ivott belőle néhány kortyot, de rögtön visszaköhögte. Csabi felállt és felvonszolt a parkettre. Látszódott rajta, hogy elég bódult állapotban van, próbáltam elslisszolni, de egyre erősebben markolta a vállam, majd lerókázta a ruhámat. Undorodva löktem el, Lili a kijáratnál várt zsepivel. Mentünk hazafelé, mikor felbukkant anya. Szikrázó szemekkel mutatott a házra, felkészültem a fejmosásra. Lili és én megtanultuk, legyünk önmagunk, ne hagyjuk, hogy egy társaság olyan útra vigyen, amit nem szeretnénk követni.

 

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!