/ A Te történeted / Ezek a fiatalok…
  2014-03-31
Közzétéve

Ezek a fiatalok…

Gyakran csodálkozom a korombeli fiúk és lányok viselkedésén. Szinte bármilyen téren tudnak meglepetést okozni... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Ha tetszik az írás, like-old a bejegyzés alján, hogy március végén a szerinted legjobb mű szerzője nyerhesse meg a közönségdíjat!

 

Ezek a fiatalok…

 

Gyakran csodálkozom a korombeli fiúk és lányok viselkedésén. Szinte bármilyen téren tudnak meglepetést okozni. A minap egy helyi járaton láttam egy öreg nénit és egy fiatal srácot, akik egymást szidták. Majd, ha te is olyan öreg leszel, mint én akkor meg tudod milyen most nekem! Akkor majd te is ilyen leszel. Nekem maga csak ne panaszkodjon, nekem is megvannak a problémáim, csakúgy, mint magának. Szinte mindennaposak az ilyen ingyen színházi előadások.  Ilyen komédiának nevezhető, vagy azt is lehetne mondani, önmagát kiparodizáló egyének az interneten és a való életben egyaránt előfordulnak. Mint például ez itt:

Ismeretlen szerző

08. 3. 2 követő

Most kezdtem el ezt az egész blogolósdit, szóval remélem tetszeni fog nektek. Bár ez a téma egy picit új nekem, de azért megpróbálom. Miért hoztam létre? Szeretem a szabadidőmet lírai vagy esetleg prózai témában kibontakoztatni. Be is mutatok egyet:


Egy kamasz élet oly nehéz

Mint tesi órán a só törés

A kamasz élet olyan jó

Hogy nincsen hozzá fogható

 

A kamasz élet oly változó

Néha gyáva, néha mohó

A kamasz élet gondterhelt

Mindemellett kitervelt

 

A kamasz gyerek rafinált

Már sok hülyeséget kitalált

Egy kamasz nagyon szerelmes

Mely gyakran veszedelmes

 

Egy kamasz gyerek mindent tud

Amíg hibába nem fut

Egy kamasz gyakran felesel

De alkalmanként helyesel

 

Egy kamasz addig sokat akar

Még pénzt magának nem kapar

Egy kamasz nem szereti a sulit

Inkább kedveli a bulit


4 embernek tetszik

·         Ágostonvagyokosztcső:Érdekesen indul a blogod

6 ember kedveli ezt

·         Karolinababa:Nagyon jó vers gratulálok! J

Ismeretlen szerző kedveli ezt

·         Odettke:Ha megengeded, akkor egy-két sorral még kibővíteném. De tényleg nagyon jó szerintem is.

 


A jó kamasz nem nyávog

Inkább mérgébe kóvályog

Minden, ami szép és jó

Az a kamasz fogára való

 

Lehetetlen nekik nincs

Akkor is lesz festett tincs!

Tetoválás is kell hozzá még

Ez járulékos ajándék


4 ember kedveli ezt

·         Ismeretlen szerző:Kedves Odett! Nagyon tetszik a „néhány sor” amit gondoltál

 

 

10. 11. 14 követő

Már egy hónapja megy a suli és szerencsém volt megismerkedni egy lánnyal. Nagyon kedves, meg aranyos, meg minden, de nem tudom vajon ő is kedvel-e engem. Nincs ötletetek ezen a téren?

·         Ágostonvagyokosztcső:Hátha ilyen vagy a lánnyal is, akkor ne reménykedj túlzottan a dologban.

5 ember kedveli ezt

·         Nevenincs:Látom, Ágostonvagyokosztcső neked aztán van modorod, ha csak ebben vagy jó, akkor igen szánalmas vagy! Az én tanácsom Ismeretlen szerző, hogy próbáld meg kideríteni, mit gondol rólad. Ha jól érzi magát veled, akkor kis szerencsével van esélyed nála J

12 ember kedveli ezt

 

12. 22. 11 követő

Lassan közelednek az ünnepek és ezúton szeretnék mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánni! J

24 embernek tetszik

 

02. 14. 23 követő

Kedves Nevenincs! Sikerült meghódítani a lányt, köszi, az ötletet. JTovábbra várom a művészi egyéniségeket. Saját műveim itt láthatóak.

20 embernek tetszik

 

Egy kamasz életében ez mindennapos szerintem, de amikor a korosztályok között nincs egyetértés, akkor közbe jön egy kis probléma. Gyakran én is el szoktam veszteni a fejemet és sokszor hagyja el a számat ilyen: Anya ezt te úgy sem értheted! Most mi olyan nehéz az internet használatában apa?! Ezt miért nem lehet? Ezt meg miért kell? Jaj, hagyjál már! Ebből is látszik, senki sem tökéletes. De ezért hibázunk, hogy tanuljunk belőle. Meg persze, azért viselkedünk így, mert úgy érezzük, mindent tudunk, pedig sokat kell még tanulnunk az életről. Ezért vagyunk mi kamaszok, mert ilyenek vagyunk és ilyeneket csinálunk.

 

 

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!