/ A Te történeted / Kamaszkori furcsaságok
  2014-03-31
Közzétéve

Kamaszkori furcsaságok

A kamaszélet az élet egyik legnehezebb szakasza. Ilyenkor próbálunk valódi önmagunkra találni számos tipikus kamasz problémánk tömkelege között... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Ha tetszik az írás, like-old a bejegyzés alján, hogy március végén a szerinted legjobb mű szerzője nyerhesse meg a közönségdíjat!

 

Kamaszkori furcsaságok

 

A kamaszélet az élet egyik legnehezebb szakasza. Ilyenkor próbálunk valódi önmagunkra találni számos tipikus kamasz problémánk tömkelege között. Ilyenkor jelentkezik a legtöbb eltitkolt tulajdonságunk, amiknek még mi magunk sem vagyunk tudatában. Mindennapos problémáinkkal való harc gyakran lelki világunkat is összetöri. Nem mindenki tud megküzdeni ezzel. De mikor sikerül legyőznünk egy problémát kapunk egy kis bátorító erőt, ami arra sarkall minket, hogy a többit is megoldjuk. A főmotívum ilyenkor a szerelem.

Amíg nem érünk el eddig a szakaszig, valahogy nem nagyon foglalkoztat minket ez a szó. De mikor elkezdjük megtapasztalni az elsőjeleket, amik vonzalom, valamint az érzés iránti kíváncsiság formájában jelennek meg. Akkor ébredünk rá igazán, hogy mi is a szerelem.

Én egy 15 éves lány vagyok. Magamon is tapasztalom a tinédzser kor legfőbb jellemzőit. A fokozott érzelmeket, a problémáimmal való küzdelmet. Nem szeretek bulikba járni és bizonytalan vagyok szinte minden témában. Nem tartom magam egy fontos személynek, mégis arra vágyok, hogy valaki felfigyeljen rám. Nemrég belekezdtem egy blog írásába, amely egy történet formájában segít feldolgozni az érzéseimet egy fiú iránt. Szerencsére rengetegen olvassák, beleértve a barátaimat is. Az elismerőszavaik sokat jelentenek számomra, amik arra ösztönözzek, hogy még többet írjak. Hiába írom le az érzéseimet ilyen formában, még akkor is van egy problémám: önmagam.

Nem tudom elfogadni azt, aki vagyok. Folyamatosan a változás gondolata jár a fejemben. Sajnos eléggé önbizalom hiányos vagyok mind külsőleg, mind belsőleg. Általános iskolás éveim alatt elég sokan bántottak a kinézetem miatt és talán ez az ok, ami miatt nem tudom elfogadni magam.

Mivel én is tinédzser vagyok, ezért engem is foglalkoztat a szerelem gondolata. A kötődés valaki iránt, aki mindenben támogat, mellettem áll és bíztat, hogy jó az, aki vagyok minden tulajdonságommal együtt. Hiszen a szerelem lényege, hogy elfogadjuk egymást a hibáinkkal és rossz tulajdonságainkkal együtt. Én még nem voltam szerelmes, tehát csak gondolataim vannak róla. Szeretném végre megtapasztalni ezt az érzést. Persze nem most, hanem pár év múlva mikor elég érett leszek hozzá és megfelelően tudom majd kezelni az érzéseket. Addig is marad az ábrándozás.

(Katona Kitti Krisztina)

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!