Főoldal / A Te történeted / Bulémia
  2014-03-17
Közzétéve

Bulémia

Külsőnk, testünk, törekvésünk a szépségre napi téma világunkban... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Ha tetszik az írás, like-old a bejegyzés alján, hogy március végén a szerinted legjobb mű szerzője nyerhesse meg a közönségdíjat!

Bulémia

 


Külsőnk, testünk, törekvésünk a szépségre napi téma világunkban. A tapasztalat azt sugallja, hogy mi, kamaszok nem vagyunk megelégedve külső tulajdonságainkkal. Sokszor állok én is a tükör előtt szidalmazva ábrázatom. Hiába mondja nagymamám, hogy Isten mindenhogy szeret minket, ahogy vagyunk, úgy!

Nem megszokott, ha jó kapcsolatunk van testünkkel! Nehezen fogadjuk el önmagunkat, küllemünket, amit Isten adott nekünk. Én is szívesebben lennék másik testben, álmodozom, szépségideálokat istenítek. Medjugorjéban, a Szűzanyát megkérdezték, hogy „miért ilyen szép?”, ezt mondta:”Szép vagyok, mert szeretek.” Jusson eszünkbe, hogy Isten a saját képmására teremtett bennünket, Ő pedig szép! A Mindenható azért adott életet, hogy a Szentlélek templomává váljunk. Az önsanyargatásnak értelme nincs! Ha muszáj változtatni magunkon (egészségügyi szempontok miatt), akkor tegyük, de a belső szépség sokkal fontosabb a külsőségeknél!

Immár én is rájöttem, kórházról kórházra járva, hogy a „kamaszos hiúság” nem érték! Ne félj! Az Úr csodálatosnak alkotott meg minket! Imádni sem kell a testet, csak fogadjuk el!

Simon Anna
 

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!