/ A Te történeted / Hogyan legyél jó nő – rosszul csinálod
  2014-03-06
Közzétéve

Hogyan legyél jó nő – rosszul csinálod

Ott feküdtem az ágyamban. A szemem már teljesen bedagadt a sok sírástól. Vártam... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Ha tetszik az írás, like-old a bejegyzés alján, hogy március végén a szerinted legjobb mű szerzője nyerhesse meg a közönségdíjat!

 

Hogyan legyél jó nő – rosszul csinálod

 

Ott feküdtem az ágyamban. A szemem már teljesen bedagadt a sok sírástól. Vártam. Vártam arra, hogy végre írjon nekem. De nem tette. A fájdalom, ami már kezdett belülről mardosni… Jó, ezt nem gondoltam komolyan én se. Este tizenegykor véletlenül bealudtam a telefonos chatelés közben, mert vártam, hogy az Emberfajzatom visszaírjon. Véletlenül arccal a telefonon szundítottam el, így a nyálam is ráfolyt a készülékre. Pár perc múlva (nekem két órának tűnt, Ő szerinte csak két perc volt, persze mindig nekem van igazam, úgyhogy nem is értem gyenge próbálkozásának értelmét) rezgett a mobil, hogy üzenetem jött, aminek következtében egy riadt horkantással felébredtem. Áldom az eget ilyenkor, hogy varázslatos nyáladzásaim és röfögéseim alkalmával nem lát engem, mert igazán nem nyújtok túl szép látványt. Ő mindig mondja, hogy mindenhogy jól nézek ki. Ez persze nem igaz, mert bármilyen pozitúrában és szemszögből nézem magam, mindig új értelmet nyer számomra a „visszataszító” szó. Legalább elmondhatom magamról, hogy sokszínű vagyok, tele meglepetésekkel. Biztos Ő is minden találkozás alkalmával más fajta sokkot kap szénakazal hajamtól és fatörzsszerű testemtől.

Szerinte el kéne fogadnom magam, egyrészt mert úgy talán kevesebbet stresszelnék a kinézetem miatt, másik részt pedig Őt sem idegesíteném fel az állandó jellegű szenvedéseimmel. Vagy ha már akkora késztetést érzek az önutálatra, legalább Őt kíméljem meg ezektől a „kövér vagyok mind az összes 41 kilómmal” és „aszimmetrikusak a szemöldökeim” jellegű megnyilvánulásoktól. Megértem, engem is idegesítene, ha… nem tudom, mi lenne ha, mert türelmes ember vagyok, de a lényeg, hogy nekem se lenne jó, ha a barátnőm állandóan saját magát szidná. Pedig nem is szidom magam, hanem csak gyakorlok a kritikusi pályára. Kár, hogy nem szándékozom annak lenni. Bár reménykedem benne, hogy ezeknek az „értelmes” készségeknek egyszer tényleg hasznát veszem.

A következő reggel

Még elalvás előtt eldöntöttem, hogy ma reggel amint megszólal az ébresztő, rögvest visszaalszom fél órára, utána pedig frissen és üdén kipattanok ágyikómból és villámsebesen elsuhanok az iskolába a 6 óra 32 perces busszal. Ebből annyi sikerült, hogy az ébresztő után 45 percet aludtam még, a 6:39-es buszt (ami a 32-es után van) meg éppen elértem, miután sikeresen majdnem elüttettem magam egy kocsival és megbotlottam egy kőben, miközben futottam a magas sarkúmban a fent említett járműhöz. Igen, valóban, nekem is az a véleményem, hogy a magas sarok nem volt ebben az esetben túlságosan előnyös. De az előző esti antinőies állapotok után úgy éreztem, hogy most már jó lenne, ha legalább egyszer az életben, méghozzá iskolai napon nőnek érezném magam.

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!