/ A Te történeted / Te kivel beszélsz a szexről?
  2012-11-06
Közzétéve

Te kivel beszélsz a szexről?

Arra a kérdésre, hogy kivel beszéljünk a szexről, mindig is nehéz volt válaszolni. Én mindig közel álltam édesanyámhoz. Fiúkról, iskolai dolgokról és a barátaimmal való konfliktusokról soha nem volt probléma beszélni vele. De az első alkalomkor, amikor a "szex" szót kiejtette a száján, a zavartól az arcomon piros foltok jelentek meg. A kedvenc helye felhozni ezt a témát az autó volt, mivel itt nem menekülhettem el, köteles voltam hallgatni a szexről a bölcsességeit.

Gyáván tettem egy félénk ígéretet, amit tudtam, hogy úgysem nem fogok betartani. Hogyan várhatta el tőlem, hogy valaha is ilyet mondjak: "Anyu csak annyit szeretnék mondani hogy holnap amíg te vásárolsz, addig én életemben először szexelni fogok. Csak gondoltam jó, ha tudod."

Tudtam édesanyámmal beszélni az engem foglalkoztató kérdésekről, de amikor elkezdett volna beszélni a saját szexuális kapcsolataimról, azt kívántam bárcsak elnyelne a föld.
A suliban sem találtam megkönnyebülést. A tanárunk sokkolta az osztályt amikor egy kísérletnél egy kondomot egy villanykörtére rakott, a villanykörte pedig széttört, és beterítették a szilánkjai a padlót. A második félévben egy középkorú férfi volt a tanárunk, aki szükségesnek tartotta megtanítani, hogy az ondóvezeték elzárásának milyen következményei lehetnek. Szerencsés voltam, hogy ennyire átfogó nemi felvilágosítást kaptam a suliban. A tanáraim hatásosan mondták el a tényeket a szexuális úton terjedő betegségekről, a terhességről, és a vágyról. De hozzájuk nem tudtam odamenni és megkérdezni: „Mi a szex érzelmi oldala? Mit tegyek, ha úgy érzem, engem kihasználnak?
Mi van, ha a lányokhoz vonzódom?”
Végül megtörtem édesanyámnak adott ígéretem, és összetörtem a szívét is, amikor bejelentettem, hogy nőgyógyászhoz kell mennem. Már egy hónapja szexeltem a tudomása nélkül, és ideje
volt orvoshoz mennem. Ma már bánom, hogy a doktor tudatta anyámmal az igazságot és nem én. Amíg én nyugodtan üldögéltem a vizsgálószobában, a doki a váróban közölte az
ideges anyámmal, hogy fogamzásgátlót használok.
Az autóút hazáig szótlanul telt. Sötét, hideg és nagyon-nagyon csendes volt. Az anyám pöckölte a kormánykereket, egyenesen az utat nézte, és továbbra is szótlan volt. Próbáltam a hűvös tinit játszani azáltal hogy bekapcsoltam majd feljebb vettem a rádiót. Másodperceken belül fogta és lejjebb vette a hangerőt, de közben szeme az úton maradt.
Amikor megérkeztünk a kocsifelhajtóra, felkészültem arra, hogy amilyen gyorsan csak tudok, mielőtt a kocsi megállna, kipattanok. De az anyám hirtelen készen állt a beszélgetésre. Leállította az autót és egyenesen a szemembe mondta: „Azt akarom, hogy tudd, hogy én nem gondolom azt, hogy hülye vagy. Te okos, szép lány vagy, és nagyon szeretlek téged. Teljesen megbízom benned. És ha valaha is szükséged van arra, hogy valaki óvszert vegyen neked, akkor én mindig itt leszek.”
Nem tudom mi sokkolt jobban - az hogy anyám az óvszer szót használta, vagy az, hogy elmaradt a harag, meg a csalódása. Ez volt az a pillanat, amikor tudtam, hogy hozzá bármikor mehetek.
Amíg a lánya vagyok, addig anyám megérti, hogy én szintén olyan fiatal nő vagyok, aki állandóan magával kapcsolatos új dolgokat fedez fel. A beszélgetéseink vidámak és humorosak,
és fel tudom tenni a kérdéseket anélkül, hogy elítéltnek, vagy bűnösnek érezném magamat.

Nagyon hálás vagyok, hogy olyan anyum van, akinek feltehetem a kérdéseimet. És bár néha szünetet kell tartania, és gondolkodnia kell a válasz előtt, mindig a tényekkel és egy mosollyal válaszol.

 

  Még több történet

 

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!