/ A Te történeted / Berúgva az iskolai ünnepségen
  2012-01-24
Közzétéve

Berúgva az iskolai ünnepségen

Egy történet, amiből kiderül, hogy amikor nem tartunk mértéket az ivással, akkor nem csak nagyon kínos dolgok történhetnek, de akár éveken át meg is bélyegezhetnek.

Minden úgy indult, hogy meg akartuk ünnepelni Feri névnapját. Az iskolában aznap nagyszabású karácsonyi ünnepség volt, így a harmadik óra után elengedtek minket, hogy délutánra megebédelve visszaérjünk. Mi is így terveztük a napot, de félresikeredett. Még semmit sem ettem aznap, mert azt vártam, hogy délben elmegyünk közösen valami gyorsétterembe és jóllakunk.

De Andi felvetette, hogy ugorjunk be egy helyi – hát szebb szót nem tudok, kocsmába – és koccintsunk egy-egy pohár borral Ferire. 5-6 fős baráti társaság voltunk, támogattuk az ötletet hiszen nem gondoltuk volna, hogy bármi következménye lesz. Tévedtünk, a bor a fejünkbe szállt, így mikor a szomszéd asztalnál ülő társaság elkezdett nekünk feleseket kikérni, eszünkbe sem jutott visszautasítani, hiszen úgy voltunk vele, hogy ez csak az ünneplés része, biztos nem lesz belőle gond.

Csak azt hagytam figyelmen kívül, hogy még semmit sem ettem aznap. A mértéktelen mennyiségű alkohol hatására alkoholmérgezésem lett és a detoxikálóban tértem magamhoz. Az iskolában mindenki rajtam nevetett. Pedig én nem akartam rosszat, és még csak berúgni sem. Egyetlen pohár borba egyeztem bele, ami az ítélőképességemet rontva egy ilyen kisebb tragédiához vezetett.

El sem tudom képzelni mi lett volna, ha nincsenek ott velem a barátaim, akik próbáltak nekem segíteni miközben öntudatlan voltam.

A sztorim szerintem elgondolkodtató. Nem minden ivászat kezdődik szándékosan, ám a legtöbbnek rossz lesz a kimenetele. Legyen szó szilveszterről, karácsonyról vagy csak egy buliról, mindenképpen állj ellen a nyomásnak, gondolkodj józanul, és próbálj meg mértéket tartani! És tanulj a hibámból, és soha de soha ne menj éhgyomorral bulizni.

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!