Főoldal / A Te történeted / Hová tűntek a rendes pasik/csajok?
  2011-07-18
Közzétéve

Hová tűntek a rendes pasik/csajok?

Oknyomozó munkám során nagy igazságokról hullott le a lepel. A nem reprezentatív felmérés eredményeit alább olvashatjátok.

Manapság sokszor hallani, hogy munkahelyen, iskolában, szórakozóhelyen vagy tömegközlekedésen arról beszél valaki, hogy a jelenlegi kapcsolata nem valami jó, de már amúgy sem találni jó pasikat/csajokat.

Ami elindított e téma ösvényén, az egy „a száund” ról hazafelé tartó hölgytársaság beszélgetése volt. Nem szívesen idéznék most ezekből a párbeszédekből, mert kiráz a hideg, ha ilyen i, csi végződésű szavakkal és kicsinyítő képzővel teletömött mondatokkal kommunikál valaki. Szóval. Megjártam külföldi, és itthoni szórakozóhelyeket, iskolákat, munkahelyeket, és saját tapasztalataimat is csatasorba állítottam.

Először is. Lányok! Jó hírem van! Megtaláltam a jó pasikat!

Csukjátok be a szemeteket, és gondoljatok a világ legjobb pasijára. Ne a jelenlegi, vagy múltbéli partner legyen, hanem álmaid férfija. Nem kell sietni, nyugodtan merüljetek el a gondolataitokban. Ha sikerült, akkor most lehet, hogy széles mosollyal bólogattok. Szóval a jó hír, hogy bármikor találkozhattok vele. A rossz pedig, hogy ő csak a fejetekben létezik. Ha valami híres zenész/színész/sportoló volt, higgyétek el nem olyanok a valóságban, mint a képzeletetekben.

Viszont. A tényleg megbízható, szerető, hűséges, odaadó férfi közelebb van, mint gondolnátok. Csak nem veszitek észre, mert úgy néztek át rajta, mint az ablakon. Szerencsétlen már jó ideje sínylődik a barátzónában, mert nem volt elég vicces, magas, izmos, esetleg jómódú. Persze a barát zónán kívül is megtalálhatók ezek az egyedek. Ja, hogy az ilyenek nem mennek oda hozzátok. Ennek is megvan a miértje. Például találkozott az előző vagy a jelenlegi barátoddal, aki vicces, jóképű, és egy kicsit tapló. Persze nincs ezzel gond. A fű zöld, az víz nedves, a szép lányok a (kicsit) taplókra buknak. Az itthoni fiatal férfiak félősebbek, mint külföldi társaik, akikről példát vehetnének bevállalósságból. A kedvencem, amikor egy lány bevallja, hogy veri a barátja.

Mivel magam is kicsit tapló vagyok, ezért mindig ki kell, hogy röhögjem az ilyen lányokat (Természetesen csak magamban). Miért csodálkozik valaki ilyenen, aki egy rosszfiúval jön tudatosan össze. Ez olyan, mint a boltban savanyú uborkát venni, aztán otthon megkóstolva rájönni, hogy „De hát ez savanyú!” Vagy például ha egy olyan srác, aki ilyen tipikus szépfiú és népszerű a csajok körében, valaki „megszerzi magának” aztán kiderül, hogy ez a többi lánynak sem jelent gondot. Nem azt mondom, hogy minden jóképű srácnak van valamilyen jellembeli ellenpontja, de sajnos elég nagy százalékuknak van, akárcsak az autóknál. Amelyiknek jó hangja van és jól is megy, az általában sokat eszik és megbízhatatlan. A túl sportos autó általában kényelmetlen, ráz, hosszú távon kibírhatatlan. Amelyikben viszont a jó tulajdonságok nagy része összpontosul, az megfizethetetlenül drága. És igen. Ez általában fordítva is igaz. Ha több a belső jó tulajdonság, akkor a külsők háttérbe szorulnak.

Minden ember olyan, mint egy mérleg, csak a serpenyők tartalma mindenkinél más, és nehéz kideríteni, melyik a nehezebb. A mai világ a külső értékekre épül, ezt tudomásul kell venni, ehhez igazodnak az emberek. Aztán csodálkozik mindenki, hogy ezzel együtt a belső negatív tulajdonságok is mélyülnek. Szerintem ez a normális, így törekszik egyensúlyra az emberi természet.

Megpróbáltam számosítani a kutatást, de mivel nem matek szakon végeztem, és túl sok a változó, ezért inkább csak megpróbálom elmondani.

Eredetileg egy tízes skálán szokás a lányokat osztályozni szépség szerint, de mivel itt a személyiség is számít, ezért például hiába kilences egy csaj, ha sötét, mint az éjszaka, és mondjuk mindenért hisztizik. Ezek a tulajdonságok súlyos pontokat (kettőt) semmisítenek meg. Viszont ha egy négyes csaj kedves, házias, okos, az legalább annyit dob rajta, hogy a kilencről hétre redukálódott csaj alá érjen hat pontjával. Azaz egy átlag férfi (6) még mindig inkább a buta, de szépet fogja választani. A nőknél sok tényező befolyásolja az osztályzatot fölfelé. Intellektus, kedvesség, visszafogottság, háziasság stb.

A férfiak esetében két tulajdonság van, ami növelheti pontszámukat. Első a pénz. Lehet, hogy most sokan mondják, hogy Nem, de sajnos a felmérésből ez derült ki. Komoly pontokat dob. A legismertebb jelenség erre az ötvenes sörhasas a húszas bombázóval. A másik a „hírnév” azaz a trófeagyűjtemény. Három csoportra oszlanak a férfiak: 0, 1-10, 100. Aki 0 nővel volt az majdhogynem nullázza a pontjait is. Az egy és a tíz nő közti csoport a legnagyobb, de mivel ez a normális, ezért ez nem nyom túl sokat a latba. Aki viszont száz nő körül jár arra már kíváncsiak a hölgyek, hogy mit tudhat, ezért ez is javítja a pontszámot.

Mindezek mellé még ott van a világot is mozgató két nagy tulajdonág, ami meghatároz egy kapcsolatot. A domináns és az alárendelt. Nem létezik olyan, hogy egyenlő. Az csak egy teoretikus dolog. A domináns nők, nem fognak olyan férfiakkal összejönni, akikre nem tudják ráerőltetni az akaratukat. Ugyan így két tipikus alárendelt ember kapcsolata is gallyra megy, ha valamelyik nem veszi kezébe a gyeplőt.

Összegzésül: A rendes csajok és pasik nem tűntek el, csak ahogy változik a világ, mi is vele változunk és az átmosott agyacskánk nem vesz észre nyilvánvaló dolgokat. Hamar rásütünk valakire egy bélyeget és leírjuk. Ezek után már észre sem vesszük. Persze tisztelet a kivételnek.

  További történetek


 

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!