/ A Te történeted / Tinédzser terhesség, valaki segítsen!
  2011-03-23
Közzétéve

Tinédzser terhesség, valaki segítsen!

Sziasztok! A nevemet nem szeretném elárulni, de segítségre (inkább tanácsra) lenne szükségem. 16 éves vagyok és terhes. A barátom 19 éves, másfél éve vagyunk együtt. Teljesen kétségbe vagyok esve, és itt talán tudnak segíteni nekem.

Tudom, sok embert érint a „mai világban” ez a téma, mindenki háborog, hogy a mai fiatalok milyen korán kezdik a szexuális életet. Én teljesen megértem ezeket a felháborodásokat, de sajnos utólag már hiába siránkozik az ember, ha már egyszer van olyan lüke, hogy csak a saját kárán tanul.

A barátommal körülbelül másfél éve vagyunk együtt. Ő 19, én 16. Nem szerettünk volna elsietni semmit, Ő türelmesen várt rám, és én egy év után döntöttem úgy, hogy készen állok, neki adom a szüzességem. Szóval, körülbelül fél éve élek szexuális életet. Soha nem tablettáztam, úgy gondoltam nem egészséges megzavarni a hormonháztartásom ilyen fiatalon, de óvszert mindig használtunk. Nem is volt semmi probléma, örültem – hogy annak ellenére, hogy én is az egészségesnél korábban kezdtem szexelni – igenis felelősségteljesen teszem.terhesség

Nem is volt semmi probléma egészen addig, amíg egy alkalommal ki nem szakadt a gumi. Nem gondoltuk volna, hogy ebből bármi probléma lenne, de a biztonság kedvéért szerettünk volna 72 órás tablettát, amit sajnos nem sikerült elintéznünk (erre most nem térnék ki). Nem is gondoltam az esetre, egészen a menstruációm idejéig. Sajnos nem jött meg, még egy héttel a megszokott után sem. Elmentem a patikába, vettem a terhességi tesztet, amely sajnos pozitív lett (később a biztonság kedvéért csináltam még egyet a remény hal meg utoljára alapon, hiszen ezek a tesztek néha tévednek).

De nem, nem a teszt volt hibás, egészen biztosan terhes vagyok. Nagyon kétségbe estem, még aznap elmondtam a barátomnak, átrágtuk magunkat a témán, és úgy döntöttünk, megtartjuk. Féltem, de muszáj volt közölnöm a hírt az édesanyámmal is. Ő rettentően kiakadt, csapkodott, üvöltött, majdnem meg is ütött. Azt mondta, hogy nincs apelláta: abortusz. Rosszul esett, hogy esélyt sem adott dönteni, de még rosszabbul, hogy én szeretném a babát. Itt merül fel bennem az első kérdés: ha én nem szeretném (tehát a beleegyezésem nélkül), nem lehetséges az abortusz ugye? (Ez a beszélgetés szombaton történt.)

A barátom dolgozik, és van hol laknunk (a babával természetesen a későbbiekben hozzá költöznék) és a terhesség alatt be tudunk szerezni nagyjából mindent, ami szükséges, ezzel nincs probléma.

Ami nagy gond: az iskola. Tudom, hogy a terhesség szakasza alatt úgy-ahogy tudok majd tanulni, de ha megszületik a baba, biztos nem leszek képes bejárni. Persze, ott a magántanulás, egészen egyszerűen megoldható. Csupán az a probléma, hogy én szakközépbe járok, rengeteg a gyakorlat, amiket otthon nem tudok megcsinálni. Ilyenkor az a teendő, hogy átiratkozás másik iskolába, és ott kérvényezni a magántanulást?

Mindez olyan egyszerűnek tűnik, de ha belegondol az ember, rettentően ijesztő. Tudom, hogy mindenki a fejét rázza majd felháborodva, hogy „16 éves és már gyereke van”. Tudom, hogy teljes mértékben az én hibám, de én úgy érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem a terhesség elkerülésére. Tudom, hogy ott kezdődik, hogy ilyen fiatalon nem kéne szexuális életet élni, de hát késő bánat. A korombeliek mind elitének, suttognak a hátam mögött, kibeszélnek. Bár jogos, mert összességében tényleg felháborító és elszomorító dolog a tini terhesség, azonban ezen már nem változtat az elítélés, és nehéz így, hogy senki nincs akinek elmondhatnám (persze a barátom, de azért néha jól esik más emberek tanácsát, véleményét is meghallgatni, akik kicsit más szemmel nézik a dolgokat) mit érzek.

Elnézést, ha esetleg hosszú, és köszönöm ha elolvastad és segítesz. :)

  További történetek


Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!