/ Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta / Megfelelő testsúly
  

Megfelelő testsúly

ora 2014-08-04 13:26:48
Tisztelt Doktornő!
12 éves lány vagyok, 156 cm és reggel 57 kg. Tanácsot szeretnék kérni, hogy nekem hány kg lenne a megfelelő. Nem szeretnék fogyókúrázni, csak szeptemberre szeretnék szép lenni. Azt találtam ki hogy sokat iszok.
Legjobban a karomból szeretnék fogyni. Ezt a tornát találtam ki: napi 40 tricepsz gyakorlat 1 kg-s sulyzóval, így: "Vedd a súlyt a bal kezedbe, hajlítsd be a füled mellett a könyöködet, és támaszd meg a jobb kezeddel. Lassan végezz el 35 emelést az egyik oldalon, majd a másikon is." Természetesen figyelek arra mit eszek.
Tisztában vagyok azzal hogy még gyerek vagyok, ezért kérem az Ön tanácsát.
Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a Megfelelő testsúly kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy gondolom, hogy körülbelül 50 kg lenne a számodra optimális súly. Semmiképpen sem érdemes és nem szabad a te korodban fogyókúrázni. Ugyanakkor nagyon sokat számít, ha kerülöd az üres kalóriákat (pl. csoki, üdítő, csipsz, sütemények stb.), és kevesebb fehér lisztből készült ételt (tésztafélék, fehér kenyér, péksütemények) eszel. Minden nap szerepeljen az étrendedben többféle zöldség és gyümölcs is, és ne hagyd ki a tejtermékeket sem (napi kb. fél liternyi tejnek megfelelő, de nem cukrozott, alacsony zsírtartalmú). A súlyzós edzésen túl járj el futni vagy bicajozni, sokkal jobb lesz tőle a kedved is.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések