Miért nem fogyok?

ora 2014-04-29 20:47:36
Jó napot!
A kérdésem lehet, hogy hosszú lesz, mert szeretném részletesebben kifejteni a problémám.
Körülbelül 2 hónapja döntöttem el, hogy fogyni szeretnék, nem sokat, 3-4 kilót. 166 cm vagyok és 62 kg és 18 éves. A célom először 58 lett volna, így elkezdtem egészségesebben enni. Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű kenyér, szinte semmi cukor, max nagyon ritkán, este 5-6 után nem eszek semmit. Sok zöldséget eszek, és gyümölcsöt. Ezeket többségben betartottam, sajnos volt pár nap amikor megszegtem a diétát, mivel húsvét volt , de többnyire kibírtam, és emellett heti 3-4 szer mozgok is. Néha futok, biciklizek, erősítő gyakorlatok, és legtöbbször Sinkó Andrea 3in1 "dvd"- re szoktam tornázni, amit nagyon szeretek, és elég fárasztó is, kb 400 kalóriát égetek vele.
Ennek ellenére szinte semmit nem fogytam. Volt egyszer hogy 60,5 kg voltam, utána most megint 61,5 valamiért a fogyás sem kilókban, sem centikben nem mérhető, és ez nagyon elkeserít. Vizet is sokat iszok plusz a "schlank wassert" is kipróbáltam pár napja.
Reggelire általában pirítóst vajjal, zöldséggel, vagy valami gyümölcsöt eszek joghurttal.
Iskolába vagy szendvicset viszek(azt ritkán) vagy salátát, extrudált kenyeret, puffasztott rizst.
Főtt ételt csak délután 3 kor van lehetőségem enni, mikor hazaérek, ez általában abból áll amit anyukám főz aznap, általában könnyebb ételek, és próbálok nem sokat enni belőlük.
Vacsorára pedig zabkása, saláta, tojás, vagy pirítós.
Szeretném megtalálni a probléma gyökerét ezért írtam ilyen hosszú levelet, hátha kaphatok valami segítséget, és megoldódna ez a baj. Előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Miért nem fogyok? kérdésre

Kedves Levélíró!

Így első olvasásra teljesen helyesen kezdtél neki az életmódváltásnak. Ami felmerült bennem, hogy fogyasztasz-e esetleg üdítőitalokat? Sajnos kis mennyiségben is rengeteg cukrot tartalmaznak, úgyhogy a cukormenteseken kívül semmiképpen sem javasolt a fogyasztásuk. Érdemes odafigyelni a felvágottakra is a tejtermékekre is (pl. sajt, tejföl, vaj), mert sok zsírt tartalmazhatnak.

Ha ezek rendben vannak, akkor azt javaslom hogy folytasd az eddigieknek megfelelően az éltemódváltást és ha nem indul be a továbbiakban sem a fogyás (helyett az alakod formálódása), akkor fordulj a háziorvosodhoz, mert hormonális probléma is felmerül. (Azért írom hogy a formásodás, mert a zsírszövet vesztésével egyidejűleg elkezdődik az izomtömeg növekedése, és ugye azt tudjuk, hogy azonos térfogatú zsír és izom körül az izom a nehezebb!)

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések