Túl kevés?

ora 2013-03-20 16:29:09
Üdv! Az lenne a kérdésem , hogy 158 cm-hez 40-41 kg. nagyon kevés? 15 éves vagyok. Szinte mindig éhes vagyok és eszek is , szóval nem vagyok anerxiás. Lehet , hogy valami betegség is állhat a nemhízás hátterében?
Ezenkívül még nagyon izzadok. Nem lesz szagom általában , csak hát eléggé zavar , az , hogy nem vehetek fel pl. élénk színes ruhákat , mert rögtön izzadtságfolt lesz rajta. Amikor itthon vagyok a szűk családdal , akkor nem izzadok. Lehetséges , hogy szorongok a többi ember közelében? Mit tehetnék ez ellen? Általában az lebeg a szemem előtt , hogy megfeleljek mindenkinek és hogy tökéletes legyek. Tudom én is , hogy ez lehetetlen, mégsem múlik a szorongás.
(Mindennap tisztálkodom rendszeresen és adok a megjelenésemre ,igyekszem pamut ruhákat is hordani) Köszönöm: Nóra

Szakértőnk válasza a Túl kevés? kérdésre

Kedves Nóra!

Valóban kevés a súlyod, de ez valószínűleg alkati dolog. Próbálj gyakran és változtaosan étkezni, és ajánlott lenne a rendszeres sporttevékenység is. Kamaszkorban normális a fokozott(abb) izzadás, a stressz sajnos csak ront a helyzeten. Mivel a fogyás ill. hízási képtelenség és a fokozott izzadás egyaránt utalhat pajzsmirgy túlműködésre, egy orvosi vizsgálat nem ártana (háziorvos).

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések