/ Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta / Hogyan kezdjek neki?
  

Hogyan kezdjek neki?

ora 2013-03-12 18:32:53
Üdvözletem!
Én egy 18 éves kb 55kg os lány vagyok,de nem vagyok elégedett az alakommal.Szeretnék kicsit fogyni,de leginkább formálódni.
A fenekem alatt van már egy "csik" ami felesleg,ezt szeretném eltüntetni,és hogy a hasam is laposabb legyen.Mit tanácsol milyen otthon is elvégezhető gyakorlatokat végezzek??
Valamint tudna ötletet adni arra is hogyan lehetne nagyobb a mellem?
Az étkezésben,sajnos csak a reggelit és a vacsorát tudom megváltoztatni,az ebédet nem,mert anyukám főz,de elég sok zöldséget eszünk...
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdv,Tímea

Szakértőnk válasza a Hogyan kezdjek neki? kérdésre

Kedves Tímea!

A mellek növelésére igazából nincsen tippem, vagyis van, de az csak optikai tuning (push-up melltartó). 55 kg-mal egészen biztosan nem vagy elhízott. Ennek megfelelően valóban inkább csak feszesebbé, formásabbá kellene tenni a testedet. Sportolj rendszeresen, heti több alkalommal egy-egy órát. Válassz olyan sportot, amit élvezettel, örömmel végzel.

Persze érdemes az étkezésedben is néhány változtatást eszközölni. Mindenképpen javasolt a finomított szénhidrátok mennyiségének csökkentése (fehér liszt, répacukor). Fogyassz inkább teljes kiőrlésű lisztből készült péksüteményeket, tésztaféléket (és ezeket is csak mértékkel). Beszéld meg magaddal, hogy milyen gyakran engedélyezel egy kis nasit (mondjuk heti egy-két alkalommal) és igyekezz ezt be is tartani. Egyél sok zöldséget és gyömölcsöt, és igyál sok vizet. Estem, lefekvés előtt kb. 4 órával már ne egyél. Ami még fontos: a kitartás, hiszen csak így érhetsz el valódi és tartós eredményt.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések