Csak genetika?

ora 2012-08-19 13:52:54
Tisztelt Szakértő!
19 éves fiú vagyok és van néhány problémám az alkatomat illetően. Elvileg nem vagyok túlsúlyos (magasság: 180 cm, testsúly: 77 kg), de mégis vélek felfedezni egy két furcsaságot magamon, mert például szélesebb a csípőm az átlagnál, és nem lett olyan széles vállam, mint a többi fiúnak. Ha fogyózom, először a hasamról, a felső testemről mennek le a kilók, a combomon, fenekemen, csípőmön pedig szinte megmarad. A derék-csipő hányadosom 0,8. Igaz, a családban is vannak szélesebb csípővel rendelkező egyedek...lehet, hogy alacsony a tesztoszteron szintem? (vagy az volt, és amiatt nem változott annyit testalkatom). Bizonyára sportolnom kellene (testépítés stb.), hogy arányaiban változtassak a testemen. De a felépítésén már nem tudok...

Szakértőnk válasza a Csak genetika? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alkatod valószínűleg tényleg családi vonás, és az is igaz, hogy a testedet teljesen nem tudod átformálni. Viszont sokat tehetsz azért, hogy a lábaid és a csípőd izmosabbak legyenek. Erre akár a futás (kocogás) is megfelelő megoldás lehet. A lényeg a rendszeresség, járj el minden nap. Lehet hogy először csak tíz perc megy, de pár nap után már kicsit több is. A vállaidat is formálhatod szélesebbre, ehhez sem kell feltétlenül konditerembe járnod. A rendszeres úszás nagyon jó hatással van erre a területre (is). Pár kiló fogyással és némi izom felszedésével máris mások lesznek az arányok.

(Amennyiben a másodlagos nemi jellegek kialakulásában nem tapasztaltél semmi rendelleneset, én nem aggódnék a tesztoszteron szint miatt.)

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések