/ Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta / Hogyan tudnék gyorsan lef...
  

Hogyan tudnék gyorsan lefogyni?

ora 2012-07-30 09:15:41
Kedves doktornő!
19. életévemet betöltöttem és most vagyok 170 cm és 75 kg. A BMI-testtömegindex is azt mutatja, hogy a magasságomhoz ez nem ideális testsúly és jómagam is észrevettem, hogy most a nyáron felszaladt rám pár kg. Igazából nagyon ritkán tornázom és nagyon ritkán mozgom. Olvastam interneten egy nő történetét a fogyásról, hogy mindent evett, de csak délelőtt és délután 4 után már semmit. Igazából hosszabb időt vett igénybe, de sikerült lefogynia. Ön szerint ez hatásos lehet? Le szeretnék fogyni olyan 65 -68 kg-ra. Hogyan tehetném ezt meg?
Válaszát előre is köszönöm!
Mónika

Szakértőnk válasza a Hogyan tudnék gyorsan lefogyni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Akkor épp itt az ideális időpont arra, hogy elkezdj mozogni. Ez nagyon fontos a fogyás szempontjából is, és az egészséges életmódnak is mindenképpen része a sport. Hetente 3-4 alkalommal  úgy egy órát kellene intenzíven mozognod.

Én nem nagyon hiszek ezekben a csodafogyásokban. Egyszerűen be kell látni, hogy fogyni csak lemondással lehet. Kevesebbet szabad enni és meg kell válogatni, hogy mi kerül a tányérra. Ez sajnos nem könnyű, de a hatás garantált.

Gyors testsúlycsökkentést semmiképpen sem javasolnék, mert ha nagyon radikális diétába kezdesz, akkor nagyobb at esély arra, hogy idő előtt feladod. Ha jól belegondolsz, a plusz kilók is lassan kúsztak fel, tehát leadni is egészségesebb így. Ilyen módon kisebb az esélye annak is, hogy a bőröd megnyúlik, a tested elveszíti a feszességét. Egyébként azt én is jó módszernek tartom, ha az ember este 6-7 után már nem eszik.

Már sokszor írtam arról, hogy mik azok az alapanyagok, amikkel nem árt csínján bánni, a korábbi válaszaimban megtalálod.

Sok sikert, üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések