Kellemetlen...

ora 2013-03-13 16:09:42
Kedves Doktornő!
Osztályfőnöki órán véleményeket írtunk egymásról névtelenül. Nekem többen is írták, hogy jobban kéne figyeljek a tisztálkodásra. Sajnos nagyon izzadós vagyok, rendszeresen tisztálkodom (minden nap), használok deot, de egyszerűen semmi sem használ. Már sokfélét kipróbáltam, sikertelenül. Nagyon kellemetlen, és megértem, hogy az osztálytársaimnak is, de nagyon megvisel, hogy nem tudok mit tenni ellene. És természetesen mindenki azt gondolja, hogy nem tisztálkodom, miközben nem erről van szó. A szüleimnek nem mertem elmondani, ha itthon vagyok nincsenek ilyen problémáim, valószínűleg stressz helyzet okozhatja. És ugye itthon van lehetőségem letusolni, de az iskolába nem vihetek váltó ruhát. Vannak napok, amikor egyáltalán nincs ilyen gondom, van hogy a nap végére válik kellemetlenné, és olyan is hogy már 1-2 óra elteltével. Folyton idegeskedem, hogy csak nehogy leizzadjak, néha jön, hogy sírjak vagy hazaszaladjak. Kérem segítsen valahogyan ezt megakadályozni, mert lassan beleőrülök a folyamatos feszengésbe és szégyenkezésbe

Szakértőnk válasza a Kellemetlen... kérdésre

Kedves Levélíró!

Naponta két alkalommal mindenképpen javasolt a tisztálkodás (reggel és este), de ha mód van rá, napközben is zuhanyozz le. Használj tiszta pamut ruhákat, amik felszívják a verejtéket. Használj dezodort (ezt már eddig is megtetted), és ha nem érzed elég hatékonynak, próbálj ki többféle márkát. Az izzadást nem lehet teljesen megszüntetni (nem is lenne jó), de meg kell akadályozni, hogy az izzadságnak kellemelten szaga legyen. Fogyassz elegendő vizet!

Sokaknál bevált a solutio antisudorica nevű gyógyszertári készítmény, ezt mindenképpen próbáld ki. Ha nem sikerül javítani a helyzeten, fordulj bőrgyógyászhoz, további lehetőségek is léteznek.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések