Anyajegyek

ora 2012-08-08 11:40:38
Kedves Doktor nő! Én egy 17 éves lány vagyok. Sajnos rengeteg anyajegy van a testemen és már védőnőhöz fordultam azzal a kérdéssel, hogy járnom kell-e anyajegy szűrésre. Rögtön rávágta, hogy igen. Mikor hazaértem, elmondtam anyunak, de ő azt mondta, hogy felesleges lenne, "azok a pöttyök ártalmatlanok". De engem nem tudott megnyugtatni, mert van egy-két szabálytalan anyajegyem a jobb karomon és egy kidudorodó, piros szélű, fénylő felületű a mellkasomon. Továbbá van két olyan, amiből kihúztam a szőrt, mert idegesített - a többitől eltérően ezek erősebbek és hosszabbak voltak. Később visszanőttek és megkérdeztem anyutól, hogy mit tegyek velük... Ő azt válaszolta, hogy max levágni szabad őket, de ki ne tépjem... Akkor kb. levert a víz. Azóta máshogy is néznek ki. Az egyik kidudorodó lett, a másik is, de annak az egyik része átlátszó.
Nemrég anyu megkérdezte, hogy mit kérek a 18. születésnapomra. Én legszívesebben azt mondtam volna neki, hogy egy időpontot a bőrgyógyászatra, de nem mertem ezt válaszolni, mert nem akartam megint letolást kapni. Nagyon zavar, hogy nem ért meg engem... de én komolyan az egészségemet akarom szüetésnapomra kapni. Mit tegyek?
Előre is köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Anyajegyek kérdésre

Kedves Levélíró!

A bőrgyógyászati vizsgálat nem luxus vagy éppen aktuális divathóbort. Akinek sok anyajegye van, mindeképpen el kell mennie egy szűrésre. A bőrgyógyász átvizsgálja az anyajegyeket és később a dokumentáció alapján az esetleges változások jól nyomon követhetők. A gyanús anyajegyeket pedig jobb minél hamarabb eltávolítani.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések