Kérdéss

ora 2012-05-22 20:03:49
Kedves KamaszPanasz!
A barátnőm elküldte a történetemet, amire azt a választ kapta (állítása szerint) : "Egy hasonló történetet kapott a kollégám, és azt gyanítjuk, te vagy Karola!"
Ő Eszter volt, de hogy tisztázzuk, leírom a történetet nevekkel.
Eszter: A legjobb barátnőm
Lacika: A másik legjobb barátom
Karola: Aki miatt Lacika egyre kevesebbet van velünk
Tamara: Az osztály nagymenője, nem bírom, "nem vagyunk egy súlycsoport"
Régebben Lacika rengeteget volt velünk, hárman voltunk legjobb barátok: Eszter, Lacika, Én. Lacikára rájött a hoppáré, és hirtelen szinte nem is volt velünk, folyton Karolával volt, aki az évfolyamtársunk. Mielőtt jóban lettek, egy nap Lacikával mentem haza, mert Eszter hamarabb elment. Elindultunk, akkor Lacika azt mondta: "Menjünk már Tamaráékkal!" Erre azt feleltem: "Én nem akarok Tamaráékkal menni, de felőlem menjél nyugodtan, elsétálok egyedül! Amúgy meg miért akarsz Tamaráékkal menni?" És erre Lacika válasza: "Hát mert olyan ciki, hogy veled megyek, állandóan csesztetni fognak tanszobán!" "Mit érdekel az téged? Menjél, mondtam!" A "banda" megállt a fagyizónál, Lacika pedig leült hozzájuk, én meg egyedül mentem tovább. Rá egy-két nappal összemelegedett Karolával, és folyton együtt voltak, egymás mellett ültek, mikor lehetett, szünetekben folyton átmentek a másik termébe, ilyenek. Én megkérdeztem tőle: "Mivan, Karola nem ciki? Nem fognak izélni tanszobán?"
Én vagyok ciki, vagy maga az érzés? Mit csináljak?

Szakértőnk válasza a Kérdéss kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha jól értem, azt kérdezed, hogy a barátnőd elküldte nekünk a történetedet és tőlünk kapott-e ilyen választ. Az elmúlt néhány hét során teljesen biztos vagyok benne, hogy senkinek nem írtam vissza hasonlót, nem szoktam ilyen jellegű találgatásokba bocsátkozni és a lelki jellegű kérdéseket én szoktam megválaszolni. Lehetséges, hogy  másik fórumon tette fel a kérdését, de szerintem beszélj vele erről!

Beszélj erről Lacikával is! Amennyiben tényleg a barátod és szeret téged, akkor sehogyan sincsen rendben, hogy cikinek tart és az sincs rendben, hogy félretenné az irántad táplált érzéseit azért, hogy egy másik "bandához" tartozzon. Együtt vagytok benne hárman Eszterrel a barátságotokban, úgyhogy ez egy olyan helyzet, amibe mindhármótoknak kell, hogy legyen beleszólása. Ne fogadd el, hogy ciki veled mutatkozni, hanem állj ki magadért, a barátságotokért és várd el ugyanezt a barátodtól is. Amennyiben úgy dönt, hogy nem akar többé a barátotok lenni, biztos vagyok benne, hogy találsz majd olyan barátot, aki jobban ki tud állni az irántad táplált érzései mellett és tud úgy a barátod lenni, hogy az neked is jó legyen!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus