(:

ora 2012-05-06 20:04:28
Jó estét kívánok.(:
Távkapcsolatban élek lassan 3 hónapja. A barátommal 2 hetente 3 hetente találkozom. Kb. 110 kmre lakik tőlem. Anyától megkérdeztem, hogy nyáron egy nap itt e aludhat e. Direkt nem azt kérdeztem, hogy én a barátomnál mert azt tuti nem engedné meg. De ezt se engedi meg és mindig mikor fölhozom a témát akkor mondja fejezzem be vagy büntetésbe rak... Mikor Pestre szeretnék menni, hogy tudjak vele találkozni mindig húzza a száját és nem akar elengedi úgy kell kiharcolnom. Akármit szeretnék anya nem engedi meg mindig azzal jön, hogy amit ő jónak lát megengedi. De más szülő többet enged itt nálunk a környezetbe és ezt is mondtam neki de ennek mindig sírás a vége. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom elérni, hogy legalább 1szer ittaludhasson a barátom. és amugy 15 éves vagyok.
előre köszönöm szépen . (:

Szakértőnk válasza a (: kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem beszélj erről újra anyukáddal. Mondd el neki, hogy nagyon szeretetitek egymást a barátoddal, nagyon szeretnétek kicsit több időt együtt tölteni és ezért gondoltatok arra, hogy nálatok aludjon. Találd ki azt is, hogy pontosan hogy szeretnétek, hol tudna aludni úgy, hogy elég távol legyen tőled és anyukád is nyugodt lehessen afelől, hogy nem lesz szex köztetek. Persze idővel az is felmerülhet kérdésként, de egyelőre még azt kellene megoldanotok, hogy többet együtt tudjatok lenni.

Segíthet, ha anyukád is minél jobban megismeri őt! Kérd meg, hogy hívjátok át egyszer úgy, hogy valami közös programot csináltok és mesélj anyukádnak sokat arról, hogy milyen a kapcsolatotok, milyen jó neked vele lenni. Ha kicsit jobban megtalálja a helyét a családotokban, mint a barátod, könnyebb lesz majd az együttléteiteket is megoldani! Érdemes lenne majd idővel esetleg a szüleiteket is összehozni, hogy anyukád könnyebben átengedjen hozzájuk, tudja, hogy kikkel vagy Pesten.

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus