paranoia

ora 2011-04-01 22:00:48
Sziasztok!
Én egy 14 éves lány vagyok, és nagyon régóta félek a bogaraktól. De már annyira ha már egyet meglátok és mászik vagy repül annyira ideges leszek, hogy elkezdek bőgni. Ez egy betegség? Vagy hogyan tudnám valahogyan kezelni?

Szakértőnk válasza a paranoia kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ne betegségnek hívjuk, hanem problémának, melyet akár te magad is meg tudsz oldani. Ha úgy érzed, egyedül nem boldogulsz vele, akkor fordulj nyugodtan pszichológushoz, aki hatékonyabban tud segíteni.

Próbálkozz azzal, hogy igyekszel jobban megismerni ezeket a bogarakat. Úgy tűnik, elég nagy szorongást váltanak ki belőled. Vajon ennek a szorongásnak mennyire van reális alapja? Gondolj csak bele, mennyire ijesztőek is ezek a kis bogarak? Könnyen lehet, hogy ők is ugyanolyan idegesek lesznek tőled, mint te tőlük! Ha megpróbálsz valahogyan közelebb kerülni hozzájuk, megismerni őket, talán könnyebben el tudod majd fogadni a jelenlétüket. Olvass róluk, nézegess bogaras ékszereket, ruhákat, díszeket. Nézd meg őket kicsit közelebbről. Ha belegondolsz és túllépsz az első idegességeden, akár még érdekesnek, különlegesnek és ártalmatlannak is láthatod őket. Keresd meg az érdekességüket!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések