/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mit lehet ilyenkor tenni?
  

Mit lehet ilyenkor tenni?

ora 2009-10-29 15:59:06
Tisztelt Doktornő!
A legjobb barátnőmnek (14 éves) meghalt az édesapja, de nem tudom, ilyenkor mit lehetne tenni? Persze nyugtattam, mondtam neki, hogy sajnálom, de hogyan tovább? Szeretném meglátogatni az egyik barátnőmmel együtt, de mikor lenne megfelelő? Várjunk pár napot, vagy amint tudunk menjünk? Nem akarjuk a Családját zavarni, de a barátnőnknek biztos jól esne, hogy tudja, számíthat ránk. Mikor beszélgetünk vele, próbáljuk elterelni a figyelmét? Vagy ha ő hozza fel beszélhetünk vele erről? Nem tudjuk mit lehet ilyen helyzetben tenni, a válaszát előre is nagyon köszönjük!

Szakértőnk válasza a Mit lehet ilyenkor tenni? kérdésre

Kedves Kérdező!

Ebben a helyzetben az a legjobb, ha a gyászoló nem marad magára a fájdalmával. Nem kell úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, sőt! Igenis nagyon sokat segít, ha beszéltek az édesapja haláláról. Ne erőltess semmit, engedd, hogy megnyíljon előtted a barátnőd, hagyd, hogy a fájdalom könnyei némi megkönnyebbülést hozzanak számára.

Azzal, hogy felkeresed a barátnődet, nem fogod sem őt, sem a családot zavarni. Ezzel a gesztussal ugyanis tudtára hozod, hogy neked is fontos, ami vele történik, mellette szeretnél lenni a nehéz időkben is. Hiszen a barátság arról szól, hogy jóban-rosszban kitartunk egymás mellett, mindig egymás támaszai lehetünk.

Kertész Tímea

Hirdetések