:(:(

ora 2009-09-02 20:38:07
Tisztelt Segítő !
Továbbra is olyan panaszaim vannak,(több mint fél éve) hogy stressz helyzetekbe hányingerem van,gyors a szívverésem,remegek,leizzadok teljesen,és mintha gombóc lenne a torkomba..Ez legfőképpen reggelente jön rám,szinte délután már rám sem jön,vagy csak nagyon enyhén. Viszont már nagyon nagyon nagyon zavar,mert ma reggel is mikor iskolába mentem,rám jött és már ott tartottam,hogy visszafordulok.Iskolába járni viszont kötelező :( Nemtudom már mit kezdjek magammal,voltam pszichológusnál,ő sem mondott semmit,pszichiáternél voltam Zalaegerszegen, több hét szenvedés után végre küldték a levelet,hogy menjek vissza. Azt mondták,hogy olyan terápiára kéne járnom 10 héten egyszer,hogy megtanuljam hogyan kell kezelnem a rosszullétet. De én nem kezelni akarom,hanem el múlasztani. Sokszor már az orrpiercingemre is gondoltam,hogy annak a hibája,meg a háziállatomra is,de biztos nem lehet ez a probléma. Mellesleg reggelente még buszra is alig tudok szállni.. általában ha előtte valakivel egy jót beszélgetek,akkor utána már fel tudok rá szállni,de ha úgy kelek hogy azonnal mennem kell,vagy kötelező valahova mennem,akkor nagyon rosszul vagyok. Volt mikor annyira felhúztam magam,hogy hánytam is 3 napon keresztül. Csakúgy magától elkezdett felgyorsulni a szívverésem és rosszul lettem. Szerintem a tudatalattimban játszódik ez le,mert mikor nem érzem hogy bajom lenne,akkor is rosszul leszek. Aztmondták itt hogy lehetséges hogy pánik-szindróma,de sok különbséget is látok,szerintem nem ez áll mögötte.A sok gépezésre is gondoltam,meg régebben sok koffeint ittam.De végre gyógymódot várok,nagyon el vagyok keseredve :( Elnézést hogy sokat írtam . Köszönöm ha segítenek.

Szakértőnk válasza a :(:( kérdésre

Kedves Levélíró!

Mindjárt az elején érdemes lenne tisztázni: gyógyulást, tüneteid elmúlását csakis a kezeléstől remélheted. Ehhez pedig feltétlenül szükséges lenne pszichoterápiára járnod. A leírt tünetek szerint valóban pánikzavarról lehet szó, amit sajnos a stresszhelyzetek valóban súlyosbíthatnak. Magától sajnos nem fognak megszűnni a problémáid. A nagy mennxiségű koffein ugyan hevesebb szívverést okozhat, de a tüneteket a kávéfogyasztást követően produkálja. Se az orrpiercinged, se a háziállatod, se a számítógép előtt töltött órák sem okozhatnak pánikot. A pánikzavar hátterét egyértelműen még nem ismerjük.

Aki fokozottan figyeli önmagát, testének jelzéseit, hajlamos túlértékelni például egy hevesebb szívverést is. A pszichoterápia során megtanítják neked, hogyan tudsz fokozatosan úrrá lenni a rádtörő pánikon: megfelelő légzéstechnikával például lassítani lehet a hevesen zakatoló pulzuson is. Ne késlekedj mielőtt jelentkezni a kezelésre, a tíz hetes kezelés nagyon sokat segíthet az állapotodon. Hidd el, megéri!

Üdvözöl: Kertész Tímea

Hirdetések