/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Biszex lennék?
  

Biszex lennék?

ora 2009-08-31 10:19:17
Jó napot!

Nekem nagyon nagy problémám van. Én egy 17 éves lány vagyok. Azt hiszem 7 vagy 8 éves koromban csókolóztam először az egyik barátnőmmel. Emlékeim szerint ez nem volt igazi csók, de a szándékom a fontos...

Aztán 12-13 éves koromban, majd rá 1-2 évre szintén 1-1 barátnőmmel történt a dolog, de a mai napig néha megnézem egy-két nőt az utcán, ami bár semmilyen hatással nincs rám, de akkor is szégyenlem magam.

Azóta volt már barátom, így nem lehetek csak leszbikus, max. biszex, de ezért se nagyon rajonganék.

Nagyon elítélem magam ezekért a dolgokért és nagyon kínos erről írnom, de nagyon furcsának tartom a dolgot, mert a környezetemben lévők közül senkiből nem nézném ki ugyanezt, azaz szerintem csak én küzdök ezzel a problémával...

Szakértőnk válasza a Biszex lennék? kérdésre

Kedves Kérdező!

A biszexualitás elsősorban a nemi vonzalomról szól. Ha valóban nem érzel nemi vágyat saját nemed iránt, pusztán természetes kiváncsiságról, érdeklődésről beszélhetünk a megnyilvánulásaiddal kapcsolatban. Semmi furcsa nincs abban, ha megnézed a csinos nőket az utcán: sokan mások is ezt teszik, legfeljebb letagadják, mert szégyellik, még maguknak sem merik bevallani. Az esztétikai szépség mindenkit gyönyörködtet nemtől, életkortól függetlenül.  

Óvodáskorban gyakran előfordul, hogy a gyerekek a nemi szerveiket mutogatják egymásnak, mégis "normális" nemi identitású felnőtt válik majd belőlük. Természetes jelenség, küzdeni ellene értelmetlen lenne. A barátnőkkel váltott csókot a leírtak alapján azt hiszem szintén a kiíváncsiságotok motiválta, mint az oly sok más esetben is történik.  

Nyugi, nincs semmi baj veled!

Üdvözöl: Kertész Tímea

Hirdetések