/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Valami nincs velem rendbe...
  

Valami nincs velem rendben...de mi?

ora 2009-08-18 08:44:46
15 éves vagyok.A környezetem mindig is emlegette,hogy eltérek az átlagtól.Korábban, ha ez szóba került,akkor nagyon mérges lettem,és azt mondtam:"...de én nem vagyok hülye!". Most már én is kezdek rájönni,hogy "más" vagyok,mint a többség.

Az említett eltérés abból áll,hogy nem tudok beilleszkedni,barátokat szerezni (pedig ezt már próbáltam,de balul sült el).Kommunikációs problémáim is adódnak,mint például nem nézek a másiknak a
szemébe,amikor beszélek hozzá,rosszul hangsúlyozok,nem ismerem fel az arcokat.Ezek ellenére nagyon szépen rajzolok(ez mások véleménye),valamint kiválóan tűröm a kiszámíthatatlanságot és változatosságot.
Az egész körülbelül 4-5 évesen kezdődött.

Tíz éves koromban voltam kivizsgáláson a Vadaskert nevű kórházban.Asperger-szindróma diagnózisom lett.Kételkedem benne,hogy valóban ez lenne az én bajom,mert a tünetegyüttes tulajdonosaira kivétel nélkül jellemző,hogy egyáltalán nem tolerálják a változásokat.Mi okozhat még ilyen tüneteket?

Szakértőnk válasza a Valami nincs velem rendben...de mi? kérdésre

Kedves Kérdező!

Az Asperger- szindrómát (is) bizonyos -úgynevezett- klinikai tünetek szerint diagnosztizálják. Valóban vannak átfedések más, hasonló tünetegyütteseket produkáló zavarokkal(pl. Rett-féle zavar, autisztikus zavar stb). Bármiféle kórképet látatlanul felállítani ostobaság lenne, a szakszerű diagnózist rá kellene bízd a szakemberekre.
A másságot elfogadni és abból erényt kovácsolni a legbölcsebb, amit tehetsz. Igyekezz minél többet rajzolni, ez nem csak az önkifejezés nagyszerű eszköze, de a környezeted számára is esztétikai élményt jelenthet.

Üdvözlettel: Kertész Tímea

Hirdetések