/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Túl sokat gondolkodom?
  

Túl sokat gondolkodom?

ora 2009-07-30 22:44:40
Kedves Szakértő!
Nagyon magányosnak érzem magam...
Tudom vannak hibáim, távolságtartó vagyok és nehezen is barátkozom.
3 igaz barátom van. Lehet hogy azért nincsenek barátaim mert ilyen vagyok, mert így nézek ki... (kövér vagyok) vagy esetleg másért? Bennem van a hiba? Akaratom sincs... Könnyen feladok mindent. Elkezdtem megváltozni is de nem volt elég akaraterőm. A legjobb barátaim is messze laknak tőlem és hát nem tudok beszélni velük csak neten...Így hát itthon vagyok egész nap. Mást nemtudok csinálni mert itt nincs szinte senkim. Mostanában mindig lehangolt vagyok mert vagy a multon vagy a jövőn gondolkozom. A multon azért mert volt jó pár rossz tapasztalatom és mindig ezek járnak a fejemben: Mért vagyok ilyen szerencsétlen? Mért vagyok ilyen naiv? Bennem van a hiba?
A Jövő miatt azért félek mert nem hiszem h megtalálom valaha is a hozzám illő párt... Ráadásul biszexuális vagyok és már azt sem tudom hogy fiúval akarok e lenni vagy lánnyal...
Egy 16 éves fiú kérne segítséget.

Szakértőnk válasza a Túl sokat gondolkodom? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban fölöslegesen túl sokat aggódsz: olyan dolgokra fecsérled az energiádat, ami szinte biztosan kárba vész. Helyette mi lenne, ha a jelen pillanatra, önmagadra koncentrálnál? Több önbizalommal a világot is sokkal színesebbnek láthatnád, mint mostanság. Szóval az önértékelésed növelésére kellene nagyobb hangsúlyt fektetned: olvass cikkeket (sokat találsz itt a honlapon is), kutakodj a neten, könyvekben.

Bizony nem könnyű magunkon alakítani, kitartás nélkül hamar kudarcba fulladhat minden erőfeszítés. Itt az idő, hogy bebizonyítsd, igenis képes vagy összeszedni magad, s nem keseregsz egy megkeseredett vénasszony módjára. Egy sikeres fogyókúra pedig tényleg szárnyakat képes adni. A párkapcsolat kérdésében megint túlságosan előre szaladtál: nálad is eljön a pillanat, amikor teljes bizonyosságot szerezhetsz nemi vonzalmadról. Ha nem agyalsz annyit, szabadabbnak, könnyebbnek is érzed majd a mindennapokat. Akinek azonban nincsen hobbija, érdeklődése valamiféle téma, dolog iránt, tényleg tartalmatlannak, sivárnak érezheti a napjait. Hidd el: az élet számtalan csodás pillanatot tartogat számodra is. Ha azonban nem veszel részt aktívan a saját életedben, elmennek melletted a vidámsággal teli, legszebb diákévek.

Üdvözlettel: Kertész Tímea

Hirdetések