depresszió?

ora 2009-07-28 09:18:24
Kedves szakértő!
kb. 1 hónapja tapasztaltam hogy nagyon sokat aggódom, főleg saját egészségi állapotom miatt.
Gyakran úgy érzem mintha teleettem volna magam pedig nem is ettem sokat. Hányingerem is szokott lenni. A depresszió pár tünete is illik rám. De bármim fáj rögtön utánanézek hogy ez vajon minek a tünete lehet és elkezdek aggódni, de ez az aggódás rendszerint már másnap el is múlik. de aztán pár nep múlva jön a másik.Étvágyam ugyan szokott lenni de mostanában inkább többször eszem kevesebbet és egy kilót fogytam is. És irtózom a tömegtől.
Vajon mi lehet a baj?
Előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a depresszió? kérdésre

Kedves Kérdező!

Az egészségi állapot miatti gyakori aggodalom a hipochondria, a betegségektől való félelem egyik ismérve. A tömegiszony szintén összefüggésbe hozható a hipochondriával, hiszen tömegben könnyen lehet fertőző betegségeket is elkapni.A depressziót a köznyelv tévesen a lehangoltsággal azonosítja. A depresszió komoly betegség, nem azonos a pillanatnyi, kamaszkori hangulatingadozással. Számos tünete között valóban megtalálható az étvégytalanság, de a leírtak szerint szerencsére te nem vagy depressziós.

Nem gondololom, hogy aggodalomra adna okot az étvágyad változékonysága. Természetes jelenség, hogy meleg időben általában mindenki kevesebbet, ritkábban eszik, így az egy-két kilós súlycsökkenés teljesen természetes lehet. 

Ha a szabad perceidet tartalommal töltöd meg, kevesebb időt szánsz az aggodalmaskodásra, az életkedved is megjön, s kevésébé lesz alkalmad önmagaddal foglalatoskodni.

 

Üdvözöl: Kertész Tímea

Hirdetések