/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Akaraterő problémák
  

Akaraterő problémák

ora 2009-03-05 21:32:21
Már egy ideje ezzel a problémával küszködök,közel 18 éves vagyok és már kezd lassan benőni a fejem lágya,apró jelekből legalábbis ezt veszem észre .Az a baj hogy ha valamit el szeretnénk érni ahhoz kitartás,akaraterő szükséges,meg maga a szándék. A szándék még meg is van,mert szívemet lelkemet beleadnám,de nincs soha annyi akaraterőm,akárhányszor küzdök vele egykét napig olyan leszek amilyen szeretnék lenni,(pl. megtanulok mindent rendesen,kitartó vagyok a hobbimba,új dolgokat fedezek fel, olvasok)(de ehelyett csak ha nekiállok tanulni nem bírom és félredobom pedig szeretném,néha ellógok edzésekről pedig szeretnék én is olyan jó lenni mint a többiek de ehelyett csak itthon maradok a lustulás rabjában az ágyba feküdve vagy a gép fogságában elvesztem azt a rengeteg időt amit tanulásra,magam fejlesztésére fordíthatnék.
És ebben szeretném segítségét kérni,sokat filozofáltam az akaratról,de nem tudtam megteremteni az az idillt hogy kitartó legyek folyamatosan,és mindent bele adjak akár több mint 100%-osan.
Mit tehetnék?

Szakértőnk válasza a Akaraterő problémák kérdésre

Tisztelt Kérdező!

Sajnos rossz hírem van, mert a lustaság és a kitartás hiánya azt jelzi, hogy így is elvagy az életedben és te meg is elégszel ezzel a színvonallal.
Persze szeretnéd, ha befektetett energia nélkül is sikeres lehetnél, de ilyen nincs.
Ha lesz olyan fontos teendő, cél, lány, helyzet, vagy bármi, ami tényleg fontos, ami tényleg kell, amit tényleg akarsz, akkor meg is teszed majd azt az erőfeszítést, ami szükséges ahhoz, hogy megszerezd,elérd.
Most, úgy tűnik,meg tudod úszni az életet enélkül is.
Meg kellene próbálnod átgondolni, mit szeretnél igazán elérni, megkapni,megvalósítani. Ne késlekedd és ne lógd el az életed!


Üdv:         

 Kazimir Ágnes

       

Hirdetések