/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mi lehet a bajom? vagy ez...
  

Mi lehet a bajom? vagy ez normális?

ora 2014-08-21 12:12:32
Kedves szakértő.
15éves lány vagyok. Kb. február óta nagyon fura minden. Nincs kedvem semmihez, sokszor vagyok fáradt és szomorú, hamar elsírom magam, utóbbi időben rendmániás lettem. Egész nyáron nem voltam sehol, nem akartam emberek közé menni, mert úgy érzem kevesebb vagyok mint mások. 160cm vagyok és 64kg.. fogynom kéne de egyszerűen nem megy pedig kéne mert újra itt a suli .. a 10.osztály .. ráadásul olyan suliba járok higy fontos a tesi de én nem akarok mozogni nem akarok sulit és koleszt. De főleg sulit nem.. anyu viszont nem enged át másik suliba . Nem tudom mi lehet velem. Olvasgattam utána de semmi konkrétat nem találtam.
Remél maga tud rajtam segíteni.
Köszönöm!! D/15

Szakértőnk válasza a Mi lehet a bajom? vagy ez normális? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, fáradt vagy, szomorú, nincs kedved semmihez, úgy érzed, kevesebb vagy, mint mások. Úgy tűnik, mostanában meglehetősen rossz a hangulatod és negatívan látod a világot, valamint saját magadat is. Ráadásul emiatt vissza is vonultál a világtól és az emberektől, ami pedig nem segít abban, hogy pozitív élményeket gyűjts és jobban érezd magad. Fontos lenne megpróbálnod kicsit aktivizálni magad, még akkor is, ha eleinte nehezedre esik, mert úgy tudsz olyan pozitív tapasztalatokat szerezni, melyek segíthetnek oldani, megcáfolni a negatív képedet és elérni, hogy egyre jobban érezd magad. Biztos vagyok benne, hogy történhetnek veled jó dolgok, ha emberek közé mész, programokat szervezel magadnak és rövidebb távú, reális, örömteli célokat tűzöl ki magad elé!

Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz kimászni ebből a gödörből, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez, hogy segítsen!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések