Mit tegyek?

ora 2014-05-24 07:47:53
Kedves Doktornő!
Egy hete szakítottam a barátommal. Az ok pedig az volt ,hogy össze vagyok zavarodva. És az a baj,hogy mindenben. A következő tanévre felvételiztem egy gimnáziumba és nem vettek fel. Ebből én (tudom,hogy nem jó gondolkodás) azt szűrtem le ,hogy hülye vagyok és semmi értelme jól tanulni mert úgyse megy semmi. Azóta romlottak a jegyeim, rossz vagyok órákon ,kapom a figyelmeztetőket. És a barátommal is többet veszekedtünk. De nem csak az én hibámból ,mert ő féltékeny. Van egy fiú barátom ,és a fiúm szerint ő van rám rossz hatással és meg akar tőle védeni. A végén már eltiltott minket egymástól. A sok veszekedéstől viszont megromlott a kapcsolatunk és időt kértem tőle ,hogy átgondoljam. De azt hiszem még mindig szeretem és hiányzik, de nem akarom ,hogy ez a rossz kapcsolat folytatódjon. Viszont megjavulni egyikünk sem fog.
Mit tegyek? Kérem segítsen
Lili

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Lili!

Sajnálom, hogy nem sikerült a felvételid. Abban azonban biztos vagyok, hogy egy kudarcélmény még nem jelenti azt, hogy semmi sem sikerül, azt meg, hogy hülye vagy, főleg nem! Nyugodtan szomorkodj, dühöngd ki magad, de szerintem nem éri megemiatt teljesen feladni a jövőre vonatkozó vágyaidat. Inkább alakítsd őket át, találj újakat és idulj el a megvalósításuk irányába! Visszajön majd az önbizalmad is a sikerélményekkel együtt!

A barátoddal meg azt gondolom, érdemes lenne beszélned és közösen átgondolni, hogy mi történt veletek. Gondolom az, hogy a felvételi miatt feszültebb vagy, nyomot hagyhatott a kapcsolatotokon is. Tisztázzátok a félreértéseiteket, hátha kiderül, hogy valójában szeretitek egymást, fontosak vagytok egymásnak, csak nem sikerült ezt úgy kifejeznetek az utóbbi időben, hogy az ne okozzon feszültséget. Gondolok itt például a sok veszekedésre, melyek hátterében az állt, hogy a barátod úgy gondolta, védenie kell téged a másik fiú hatásától.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések