/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mit tehetnék ellene?
  

Mit tehetnék ellene?

ora 2014-03-24 10:44:47
Kedves Szakértők!
Mit tehetnék a beszédkészségem fejlesztése érdekében?
Sokszor van, hogy találkozom régi osztálytársaimmal, haverokkal, ismerősökkel, egy ideig beszélgetünk, de azután kínos másodpercek, percek telnek el és nem szólunk egymáshoz. Én nem tudom ennek mi az oka, nem tudom mit mondhatnék nekik. Máskor, mikor a legjobb barátaimmal, unokatestvéremmel vagyok mindig van miről beszéljünk, sosincs ilyen csend.
Ezért is nincs még barátnőm, félek attól, hogy egy ideig van miről beszéljünk,de aztán itt is beállna az a csend és én nem tudnám, hogy mit mondjak és félek, hogy mit gondolnának ilyenkor a lányok.
Kérem segítsenek nekem ebben.

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék ellene? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt hiszem, válaszoltam már a kérdésedre, de biztos, ami biztos, idemásolom, amit írtam:

A gyakorlás rengeteget segít abban, hogy kitapasztald, hogyan tudsz folytatni egy megakadt beszélgetést, témát váltani, amikor az egyik kifullad vagy lazább, érdekesebb, viccesebb irányba terelni, amikor túl komollyá válik. Arra is jó a gyakorlás, hogy kitapasztald, mivel milyen reakciót tudsz kiváltani a másikból és hogy rájöjj, hogyan tudtok egymás számára partnerek lenni, figyelni arra, hogy mi érdekli a másikat és annyira belemélyedni egy-egy témába, amennyire az mindkettőtöknek megfelelő. Tehát gyakorolj, ismerkedj, flörtölgess és meglátod, alakul majd! Menet közben pedig, ahogy egyre több sikerélményt gyűjtesz be, egyre jobban el is fogsz tudni lazulni, ami megint csak segít abban, hogy jól érezzétek magatokat a lánnyal.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések