Mit tehetek?

ora 2014-03-18 19:45:35
Mit tehetek a kommunikációm (beszédkészségem) fejlesztéséhez?
Mikor más emberekkel kell beszélgessek, találkozok velük, nem tudom egy kis idő után, hogy miről beszélgessünk. Kínos másodpercek, percek telnek el és én nem tudom, hogy mit mondjak.
Máskor, mikor a barátommal vagyok, vagy egy lány unokatestvéremmel, ez sosem történik meg, mindig van miről beszéljünk. Én nagyon szeretnék, már egy barátnőt. van egy lány aki tetszik, de nem tudom, hogy hogyan közeledjek hozzá, mit mondjak neki. Félek hogy nem lesz majd miről beszéljek vele, nem tudom mit mondjak neki.

Szakértőnk válasza a Mit tehetek? kérdésre

Kedves Levélíró!

A gyakorlás rengeteget segít abban, hogy kitapasztald, hogyan tudsz folytatni egy megakadt beszélgetést, témát váltani, amikor az egyik kifullad vagy lazább, érdekesebb, viccesebb irányba terelni, amikor túl komollyá válik. Arra is jó a gyakorlás, hogy kitapasztald, mivel milyen reakciót tudsz kiváltani a másikból és hogy rájöjj, hogyan tudtok egymás számára partnerek lenni, figyelni arra, hogy mi érdekli a másikat és annyira belemélyedni egy-egy témába, amennyire az mindkettőtöknek megfelelő. Tehát gyakorolj, ismerkedj, flörtölgess és meglátod, alakul majd! Menet közben pedig, ahogy egyre több sikerélményt gyűjtesz be, egyre jobban el is fogsz tudni lazulni, ami megint csak segít abban, hogy jól érezzétek magatokat a lánnyal.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések