/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mit tegyek, hogy ne akarj...
  

Mit tegyek, hogy ne akarjam?:(

ora 2014-03-11 14:07:10
Tisztelt Szakértő!
19 éves múltam, a barátom 23 lesz, már 22 hónapja együtt vagyunk, és közös terveink és céljaink vannak a jövőnkre nézve, már a kapcsolatunk eleje óta. Én most fogok érettségizni, Ő pedig a családi vállalkozásukban dolgozik. A problémám az lenne, hogy amióta Vele vagyok elmondhatatlanul szeretnék kisbabát. Annyira, hogy bármit feladnék érte, amikor késik, akkor terhességi tüneteket produkálok magamon, amikor egyszer 2 hónapig nem jött meg, és elmentem nőgyógyászhoz és azt mondta, hogy nem vagyok terhes, akkor sírva fakadtam..Ha az utcán meglátok egy kisbabát nem bírom ki, hogy ne mosolyogjak rá, köszönjek, integessek neki, ha pedig az Anyukája fiatal, akkor még a sírógörcs is elkap. Amikor csak időm engedi a neten terhességes fórumokat olvasok.
Már többször beszéltünk a baba témáról a Párommal, de szerinte, még nincs hova, mire.. Fentebb leírtam a körülményeket, de szerintem mindent meg lehet oldani. Az Ő szülei 18 és 20 évesek voltak, mikor a Párom megszületett és azóta is boldog házasok, mindennüket a semmiből építették fel, és mindenük megvan. Szerintem ez nekünk is sikerülne..
Mit tegyek, hogy ne akarjam még ezt ennyire?:( már kezdek belebolondulni:((

Szakértőnk válasza a Mit tegyek, hogy ne akarjam?:( kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem nincs azzal semmi gond, hogy akarod. A probléma inkább az lehet, hogy ennyire egy babától függ a boldogságod és most akarod, rögtön. Beszélgessetek szerintem a barátoddal a jövőről, tervezzétek el, lehetőség szerint kompromisszumos megoldássl, hogy mikor látjátok úgy, hogy helye lenne egy babának az életetetekben. Addig felkészülhetsz az anyaságra és foglalkozhatsz azokkal a dolgokkal, melyek szintén szerepelnek a közös céljaitok között. Amikor megszületik a baba, úgyis rengeteg idődet és energiádat le fogja foglalni, eleinte nemigen lesz kapacitásod mással is foglalkozni, így próbáld az addig rendelkezésre álló időt azzal is tölteni, hogy lehetőséged legyen nyugodt körülmények között anyának lenni. Tedd át most,  jelnleg, kicsit a figyelmed fókuszát más, ugyanilyen fontos dolgokra, mint például a közös célajitok, a saját céljaid és az, hogy jól érezd magad az aktuális életedben, az aktuális lehetőségeidből a legtöbbet kihozva!

Hajrá!

 

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések