/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mit csináljak?
  

Mit csináljak?

ora 2013-10-27 12:21:02
Üdv!
Szerelmes lettem egy srácba. Kétértelmű jeleket adott. Barátnőmnek mondta, hogy szép vagyok. Rákérdeztem, hogy mi van, azt mondta, hogy rajtam múlik a dolog. Mondta, hogy nem ismer még annyira, beszélgessünk, ne vágjunk rögtön a dolog közepébe. Találkozgattam vele(nem kettesben voltunk, hanem ott volt a baráti kör is), mindig adott arcrapuszit elköszönéskor. De volt olyan nap is, amikor konkrétan nem is érdekeltem, észre sem vett.. Ez volt augusztus eleje-közepe fele. A hónap végén mondtam neki, hogy szeretem. Ő erre azt válaszolta , hogy összejönne velem, csak nemrég lett vége 4 éves kapcsolatának, nem menne neki. Elkezdődött a suli, kollégista lettem, nem tudtunk találkozni, facebookon meg nem tudunk annyira elbeszélgetni, ő sincs fent gyakran, én sem, így egy időre megszakadt a kapcsolat. 1 héttel ezelőtt egyszer csak rám írt, hogy jó lenne találkozni. Mondta, hogy voltak itt a városba, kimehettem volna(nem tudtam róla, hogy itt vannak). Úgy volt, hogy kedden jönnek, vártam rájuk, de nem érkeztek meg. De egyébként rendszeresen a közelben bandáznak.
Pénteken voltam bulizni, láttam a srác haverját, és mint kiderült a haver említette a srácnak, hogy én ott voltam. Tegnap este megint ráírtam, elhívott buliba jövőhéten, és úgy köszönt el, hogy majd még ír.
Beszélnem kellene vele? Nem lenne fura, hogy csak így ráírok, hogy beszéljünk 4 szemközt? Azt sem tudom, hogyan kezdjek bele.. Vagy várjak, míg ő lép?A legutóbbi lépésére is 2 hónapot vártam. Ha meg csak szívat, akkor meg csak (még jobban) kihasznál ha futok utána. De ha mégsem szívat, és ő is érez valamit irántam, csak nem mer lépni?
Már teljesen össze vagyok zavarodva, nem értem a srácot. Mindig nekem kell ráírnom, de már szinte nem merek, mert attól félek, hogy az agyára megyek. Mit csináljak? Mi lenne a helyes?

Szakértőnk válasza a Mit csináljak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, valóban nem tűnik egyértelműnek a helyzet. Kicsit olyan, mintha tetszenél a fiúnak, akarna is közeledni, meg nem is. Arra gondolok például, hogy biztosan nem véletlenül hív el bulizni vagy játszadozott a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha találkoznátok, de valószínűleg, ha egyértelműen tudná, hogy össze akar jönni veled, határozottabb lépéseket tenne, nem ilyen lehet is valami mögötte, meg nem is módon közeledne. Valószínűleg pont ettől vagy összezavarodva. Azt javaslom, próbáld meg te is hozzá hasonlóan lazábbra, flörtölgetősre venni a dolgot és várd meg, amíg lép. Így, nem érzi majd, hogy döntést kell hoznia, mielőtt megérne benne, hogy szeretne veled összejönni, de tudtok találkozni, együtt lenni, ami viszont erősítheti az ő érzéseit is. Persze ahhoz az is kell, hogy legyen még türelmed hozzá....  Amennyiben úgy érzed, próbálhatsz más irányba is nyitni, hogy mégse arról szóljanak a napjaid, hogy az ő lépésére vársz! Érezd jól magad addig is, aztán idővel majd kialakul, hogy összejössz-e vele vagy inkább másnál találod meg azt, amire vágysz!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések