/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Két kérdésem lenne azonos...
  

Két kérdésem lenne azonos témában

ora 2013-10-19 20:47:45
Kedves szakértő(nő)!
17 éves vagyok, a párom 23 évvel idősebb, 40 éves.
Az lenne az első kérdésem, hogy törvénytelen a kapcsolatunk?
3 hónapja vagyok együtt vele, semmi problémám nincs, csupán annyi, hogy szeretném végre elmondani a szüleimnek. Nem szeretek elöttük titkolózni, de biztos nem értenék ezt meg..És ez még csak a kisebb baj lenne. Törvénybe ütköző a kapcsolatunk? Feljelenthetik a páromat? Vagy eltilthatnak tőle? Addig amíg ezt nem tudom, nem merem nekik elmondani..
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy már többször mondta a párom, hogy komolytalan vagyok néha. És hogy szerinte ez nem baj, de ideje lenne változtatnom rajta mert már 17 éves felnőtt nő vagyok. (Hogy az ő szavaival éljek...) A problémám csak annyi, hogy mégis hogy változtassak ezen? Nem tudom hogy lehetnék komolyabb de ilyen butaság miatt nem akarom őt elveszíteni..

Szakértőnk válasza a Két kérdésem lenne azonos témában kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem ütközik törvénybe a kapcsolatotok, jóval átlépted már a 14 éves beleegyezési korhatárt. Persze amíg 18 éves nem leszel, nem tudtok például gyámhatósági engedély nélkül összeházasodni, de gondolom, ez nem is merült fel, mint kérdés. Ettől még azonban a szüleid , ha fel nem is tudják jelenteni a párodat, eltilthatnak tőle vagy reagálhatnak rosszul a kapcsolatotokra. Szerintem érdemes lenne úgy elmondanod nekik a dolgot, hogy hangsúlyozod, jól érzed magad ebben a kapcsolatban és megkéred őket, hogy adjanak egy esélyt a párodnak, ismerjék őt meg jobban, mielőtt elkezdenének félteni téged vagy kiakadnának. Biztos vagyok benne, ha látják, hogy minden rendben van veled, nem lesz gond!

Szerintem az, hogy kicsit komolytalan vagy, teljesen természetes 17 éves korban! Sőt, az is a dolgod, hogy még kicsit gyerek legyél, miközben egyre inkább felnőtté is válsz! Biztos vagyok benne, hogy azzal kapcsolatban, amit komolyan kell venni, tudsz komoly és felnőttes lenni! Számomra kicsit furcsa lenne, ha a párodat emiatt veszítenéd el, hiszen ő téged választott, azzal együtt, hogy tudta, hány éves vagy. Ha egy felnőtt nőt akart volna maga mellé, nyugodtan összejöhetett volna valaki korabelivel!

Minden jót!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések