/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Ő is érezhet valamit, vag...
  

Ő is érezhet valamit, vagy csak szórakozik?

ora 2013-09-13 22:40:16
Tisztelt Szakértő!
Egy 16 éves lány vagyok, és a problémám az lenne, hogy tetszik egy nálam két évvel idõsebb srác.
Tavaly óta látom, de beszélni még nem beszéltünk egyszer sem, és igazából már tavaly év vége felé úgy tünt a számomra, hogy elfelejtettem. Örültem ennek, mert úgy gondolom, semmi esélyem nincs. Gyakorlatilag egy féléven át "csodáltam", de ő nem azt mondom, hogy rám se nézett, viszont egyértelmû, hogy nem különösen izgattam.
Nem régiben viszont a hosszú szünet után ismét láttam, és azt hiszem, ez most más volt. Pontosan nem tudom, hogy történt már, mindenesetre az biztos, hogy kerestük egymás tekintetét. Nem tudom, vajon azért-e mert észrevette, hogy nézem (nem igazán bámultam. én már korában ott voltam az adott helyszínen, és ő jött késõbb. egyszer néztem oda, de akkor találkozott is a pillantásunk). Ugye, ha nem érdekeltem volna, akkor nem nézett volna? Volt ugyanis úgy 5-6 perc, amikor konkrétan vert a víz, a szám összetapadt és a vér csak úgy lüktetett a fejemben. Úgy tettünk mindketten, mintha elfoglalnánk magunkat, közben pedig láttam, hogy ha csak egy kicsit is megmozdítom a fejem, akkor ő hirtelen elkapja a tekintetét.
A legközelebbi alkalommal pedig amikor messzirõl láttuk egymást, lehet, hogy hülyeség és nincs jelentõsége, de ismét találkozott a tekintetünk és a fejét oldalra döntve úgy tett, mintha keres valakit (közöttünk volt néhány diák).
Ezen kívül pedig már 2 alkalommal mentünk el egymás mellett. Mindkétszer hangosan sóhajtott.
Gondolom, ez nem jó jel. Ugye? Talán azt akarja ezzel kifejezni, hogy ne nézzem, vagy mi? De ha nem érdeklõdik, miért néz? Ha õ nem tenné, én is megbírnám állni. És ha érdeklõdik is, akkor is: miért, ha van barátnõje?
Én komolyan nem értem. Az is lehet, hogy csak bebeszélem magam a dolgokat, és ezért hiszem azt, hogy észrevett.
Kérem, segítsen kiigazodni, köszönöm.

Szakértőnk válasza a Ő is érezhet valamit, vagy csak szórakozik? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, azok a jelek, melyekről írsz, nagyon jó alapot adhatnak a találgatásokhoz, de sajnos egyáltalán nem tűnnek egyértelműnek. Felmerülhet, hogy tetszel a fiúnak, de ugyanígy az is elképzelhető, hogy valami más van a háttérben. Például emlékezteted őt valakire, érdekesnek talált rajtad valamit, tényleg tetszel neki, de valami miatt fel sem merül benne, hogy bármilyen lépést is tegyen feléd. Az is elképzelhető, hogy véletlenül találkozott a tekintetek és sóhajtott pont akkor és azért tűntek ezek a történések számodra olyen jelentőségteljesnek, mert szeretted volna azt hinni, hogy neked szólnak. Szerintem ne éld bele magad túlságosan, hogy tetszel neki, főleg így, hogy barátnője van. Ha úgy érzed, nem hagy nyugodni a kérdés, azt javaslom, derítsd ki te magad, hogy mi a helyzet! Próbálj meg közeledni hozzá, ismerkedj meg vele, beszélgessetek és figyeld meg, hogy reagál a jelzéseidre! Lehet, hogy tényleg nem reménytelen a helyzet!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések