/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Egy Barátnőm...
  

Egy Barátnőm...

ora 2013-08-18 19:11:21
Harmadikosként, új suliba mentem, és féltem, hogy nem fogok beilleszkedni. Kb. az első három hónapot teljesen jól bírtam ki. Lett egy barátnőm (ő lesz az „X”), egy folytabban együtt voltunk, aztán, egy lány (aki miatt most írok, őt fogom „Y”-nak hívni) szinte mindent meg tehetett, mert ő úgy intézte magának, hogy ő a „népszerű csaj”. Egy nap fogta magát, és a barátnőmet „elrabolta” tőlem. Gyerekesnek hangzik, tudom, de az egész évem arról szólt, hogy vagy X-el voltam, vagy Y-nal. Sosem fogom megérteni miért tettem ezt, de gondolom mivel még mindig úgy éreztem, hogy nem illeszkedtem be elégé, ezért Y-nal akartam lenni. Az év végén, ez a végtelen körforgás véget ért, és én Y-nal maradtam, mert úgy gondoltam így lesz jó nekem. Pedig nagyot tévedtem.
Az elkövetkező két évben, Y teljesen kihasználta az én kedvességemet. És mivel meg akartam tartani a barátságunkat (mint mondtam, nem igazán értem miért) mindent meg tettem, amit ő kért (még ha ne is kedvesen) mintha egy cseléd lettem volna, hiszen a kedvesség sosem volt viszonyozva. Ötödik végén álltam a sarkamra, és jelentettem be, hogy nem fogok többé vele lenni. Akkor lett tele a pohár, amikor meg tiltotta, hogy más lányokkal is barátkozzak, és sajnos, tényleg meg tehette, mivel a legtöbb gyerek félt a „hatalmától”.
Én úgy gondoltam, hogy ismerem én már ezt a „hatalmat” eléggé, ahhoz hogy ne féljek tőle. Hatodik osztály, az életem egyik legborzasztóbb éve lett. Nem volt egyetlen barátom sem, és persze pont abban az évben jött meg a menstruációm, hogy még ne keljen elég dologért aggódnom. A PMS persze „nagyon” segített, hogy anyáékkal jóban legyek, és ugye nem igazán vagyok az a nagyon nyílt típus, ezért az osztálytársaim azt hihették, hogy valami goromba gyerek vagyok, és ez szintén segített abban, hogy valakivel összebarátkozzak. Nem tudtam koncentrálni, (pedig én elég jó tanuló voltam) és amikor megjött a bizonyítványom, életem első hármasaival találtam magam szemben. Y, pedig egy másik tudatlan lányt csavart az ujja közé, és nagyon félek, hogy neki is az a sors jár, mint nekem. Nem tudom, mit csináljak. Őszintén rettegek, hogy ez az egész hülyeség elrontja az életemet (még ha ez nagyon drámain is hangzik, tényleg ettől félek)! Elnézést kérek a hosszú üzenet miatt, de tényleg csak így tudtam össze foglalni.
Köszönöm hogy elolvasta, és várom a válaszát!

Szakértőnk válasza a Egy Barátnőm... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem negatív hatással csak akkor tud lenni ez a történet a jövődre, ha te hagyod és csak a negatív tapasztalatokat viszed tovább magaddal! Ez nagyon sok tapasztalatot és fejlődési lehetőséget is adott neked! Gondold át szerintem, hogy mi mindent tanultál meg ez alatt a néhány év alatt saját magadról és másokról!  Koncentrálj tudatosan azokra a dolgokra, melyek hasznosak lehetnek számodra a jövőben! Sikeresen kikerültél végül ebből a nehéz helyzetből! Legközelebb, ha esetleg hasonló helyzetbe kerülnél, sokkal ügyessebben kezelnéd, mint ahogy azt is jobban tudod már, hogy milyen kapcsolatokra van szükséged, mibe érdemes belemenned. Ez már a múltad része, így most nyugodtan indulhatsz tiszta lappal és nyithatsz olyan emberek felé, akikkel inkább szeretnél kapcsolatba kerülni!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések