Mit tegyek?

ora 2013-08-16 12:22:27
Kedves Doktor úr/nő!
Van egy fiú akivel az iskolai táborban beszélgettem utána kb. egy hónapig néha chateltünk. Hogy ki ne hagyjam ő 2 évvel idősebb nálam.Én most 12 éves vagyok és szerelmes belé, Mostanában nincs fent legalább is az utolsó üzenetemet (amikor utoljára láttam hogy fent van akkor köszöntem neki) nem olvasta el és nem is válaszolt viszont látom hogy fent van mert likeol és megoszt dolgokat.
A suliban suli rádiós vagyok és arra gondoltam hogy ő is jöhetne, mert úgy is kevesen vagyunk. Így együtt lehetnék vele.De nem tudom hogy mondjam el neki hogy szeretem. Ráadásul félek hogy kinevetnek ő is meg a barátjai is. Előre is köszönöm válaszát.
Ui.: Magamról még annyit hogy érettebb vagyok a koromnál.

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem az, hogy meg tudod kérdezni, nincs-e kedve csatlakozni hozzád suli rádiósként, jó alap lehetne ahhoz, hogy megint elkezdődjön köztetek valamiféle kommunikáció. Kérdezz rá egyszerűen, azzal, hogy keresel valakit és ő is eszedbe jutott, nincs-e kedve hozzá. Így elkezdhettek beszélgetni, ami később, ha ő is nyitott rá, folytatódhat. A másik lehetőség, ha úgy döntesz, hogy bevállalod a direktebb megoldást, az, hogy nyíltan elmondod neki, hogy tetszik neked és ha van kedve, szívesen megismernéd kicsit jobban is. Valóban benne van a pakliban, hogy kínos helyzetbe kerülhetsz, de ha nem lépsz, akkor meg ott marad benned a kérdőjel, hogy mi lett volna, ha mégis megpróbálsz tenni azért, hogy elérd, amit szeretnél. Ha esetleg a fiú is nyitott lenne feléd csak valamiért elterelődött a figyelme a kapcsolatotokról vagy félreértett valamit, a félelemeid miatt elveszthetnél egy jó lehetőséget arra, hogy jól érezd magad valakivel.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések