/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / kérem segitsen kérem:((
  

kérem segitsen kérem:((

ora 2013-08-12 14:49:03
szociofobiám van. öngyilkos meg nem merek lenni. ez egy ember miatt alakult ki még anno. most 11.be megyek és 6. óta van meg a betegségem. ez miatt nem mehetek pszichologushoz,sehova nem merek..nem irná nekem le a teendőket? hogyan küzdjem le? KÉREM.képtelen vagyok pszichologushoz menni..kérem segitsen..kérem!!!!:((nembirom

Szakértőnk válasza a kérem segitsen kérem:(( kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, mindenképpen fontos lenne személyesen pszichológus segítségét kérned, hogy terápiás keretek között tudjatok dolgozni a problémádon. Sajnos így, 1-2 levélváltással nem tudok olyan hatékony segítséget nyújtani, amilyenre szükséged lenne, hiszen komoly szenvedést okoz számodra, egyedül láthatóan nem sikerült megbirkóznod vele és régebb óta fennáll. Sőt, azt gondolom, ha már az öngyilkosság is felmerül, a maga visszavonhatatlanságával és pusztító jellegével, mint lehetséges megoldás, igen komoly szenvedésnyomás dolgozhat benned és ösztönözhet abba az irányba, hogy változtass! Egy pszichológus segítségével, együtt rájöhetnétek, hogyan tudnál konstruktív formában úgy változtatni a működésmódodon, hogy jobban érezd magad!

Addig is azt tanácsolom, hogy próbáld meg apránként leküzdeni a szorongásodat, ne engedd, hogy megakadályozzon számodra fontos dolgokban! Menj el otthonról, emberek közé! Tűzz ki magadnak eleinte csak kisebb szorongást keltő, elérhetőbbnek tűnő célokat és ha szükséges, kérj meg valakit, hogy segítsen, kísérjen el vagy legyen elérhető telefonon, ha szükséged lenne rá és mellette használj bátran relaxációs gyakorlatokat is, hogy csökkenteni tudd az aktuális szorongásszintedet. Semmiképpen se hagyd, hogy a szorongás legyőzzön és otthon tartson, elszigetelve téged az emberektől!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések