/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Rám érti ezeket?
  

Rám érti ezeket?

ora 2013-08-04 10:23:50
17 vagyok és van egy 24 éves barátom. Tisztességes munkája van, muszáj megbecsülnie a pénzt. Nagyon szeret, még a csillagokat is lehozná nekem az égről. Én személy szerint nem vagyok szerelmes, de nagyon szeretem. Már jóval több mint 1 éve vagyunk együtt.
Na most mostanában, sokszor vannak olyan kijelentései, mint amikor fölhívott a munkából, hogy olyan jó neki, hogy most egyedül van, akkor valamelyik nap, hogy örül, hogy nem mentünk nyaralni, mert most tuti megbánta volna, nem tudná miből megcsináltatni az autóját, meg hogy a minden nap csak erőlteti, hogy jól érzi magát.
Sokszor nagyon rosszul esik és nem tudom eldönteni, hogy ezeket rám érti-e? Tudom ilyen rosszul állni, anya és apa munkanélküliek.
Amikor összejöttünk se voltam szerelmes, nem kell az embernek annak lenni, hogy boldog legyen. Én igenis jól megvagyok ebben a kapcsolatban. És az, hogy engem eltartnak anyáék... Hát, mivel munkanélküliek és sehol nem találnak munkát inkább én tartom el mostanában őket. Van nyári munkám Havi 80 ezret hozok haza ami mégiscsak több mint a 22 ezer Ft. Úgyhogy, tudom milyen megdolgozni a pénzért.
És azzal is nagyon jól tisztában vagyok, hogy a barátomnak azért kell a kocsira a pénz, hogy tudjon járni dolgozni.
Miért nem vagyok szerelmes? Sokszor még azon is elgondolkodom, hogy egyáltalán be merném-e magamnak vallani, ha az lennék? Az előző párkapcsolatomban nagyon szerelmes voltam és egyszerűen úgy lett vége, hogy a srác úgy szakított velem, hogy már aznap más barátnője volt. Rá másfél hónapra jöttem össze a jelenlegi barátommal.
17/L

Szakértőnk válasza a Rám érti ezeket? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ha egyébként úgy érzed, hogy minden rendben van köztetek és jól működik a kapcsolatotok, ne aggódj feleslegesek a barátod megjegyzései miatt! Egyáltalán nem biztos, hogy rád gondol, amikor mondja. Lehet, hogy egyszerűen csak őszintén kimondja, ami éppen benne van, mindenféle célozgatás nélkül. Az pedig teljesen természetes, ha valaki örül néha, hogy egyedül van, aggódik az anyagi helyzete miatt vagy éppen nem érzi jól magát. Sőt, egyáltalán nem kell, hogy ezeknek az érzéseinek, gondolatainak köze legyen a kapcsolatotok. Valószínűleg nincs is, hanem inkább csak őróla szólnak és bízik benned annyira, hogy megossza veled őket. Ha úgy érzed, kérdezz rá nyugodtan, hogy zavarja-e valami veled kapcsolatban, szeretné-e, ha valami másképp lenne köztetek!

Hajrá! Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések