/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / igen vagy nem?
  

igen vagy nem?

ora 2013-07-13 17:15:28
Udv! :)
14 eves lany vagyok. Egy eve megismerkedtem Erdelyben egy fiuval(16), mivel ott laktunk, es a legjobb baratokka valtunk. Ebben az egy evben sok minden volt koztunk ameddig ki nem koltoztunk. Ugy van, hogy 2 het mulva megyek latogatoba Erdelybe es a fiu azt szeretne, hogy fekudjunk le. Ezt regebben is mondta, de mindig tereltem a temat, vagy nemet mondtam neki. En ez egy ev alatt teljesen bele estem. Szivem szerint lefekudnek vele, de felek, hogy ettol ribancnak fognak nezni. Nagyon tanacstalan vagyon a helyzettel kapcsolatban. Szuleimhez nem merek fordulni ilyesmivel, mert nagyon vallasosak. A testvereim is szint ugy. Barataim kozzul csak egy lany tud errol de o azt mondta, hogy jol gondoljam meg, mielott meg keso lesz. Szoval fekudjek le vele vagy nem ?
Koszonom a segitseget elore is.

Szakértőnk válasza a igen vagy nem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Én is azt javaslom, jól gondold meg! Ez a te döntésed és neked kell a jövőben együttélned vele. Azt írod, látogatóba mész Erdélybe, tehát nem tudnátok utána is együttmaradni a fiúval. Próbáld szerintem átgondolni, hogy az intimitásnak ez az intenzív megélése vajon milyen hatással lenne az érzelmeidre, hosszabb távon inkább pozitívnak vagy inkább negatívnak élnéd meg. Vedd figyelembe, hogy körülbelül tisztában vagy azzal, hogy mit várhatsz ettől a kapcsolattól. A szexuális együttlét valószínűleg átmenetileg egy nagyobb közelséget teremtene köztetek, de utána egyszer vége lesz a látogatásodnak.

Nem hiszem, hogy reális lenne valakit "ribancnak" címkézni, mert szeretné testi szinten is megélni a szerelmet a barátjával! Bár valóban fiatal vagy még, talán kicsit korainak is tűnik a dolog, de itt a te érzéseidről, a te kapcsolatodról és a te leendő emlékeidről van szó, melyek vitathatatlanul a tieid és senki nem tudja elrontani őket, ha te nem hagyod.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések