/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Gondok a legjobb barátnőm...
  

Gondok a legjobb barátnőmmel!

ora 2013-06-30 03:03:04
Kedves Szakértő!
A legjobb barátnőm nem is viselkedik úgy, mintha az lenne. A kapcsolatunk már nagyon sokszor megromlott, de én mindig helyre akartam hozni, mivel nagyon szeretem. Mivel leszbikus vagyok, tápláltam iránta gyengéd érzelmeket, amik miatt is sokat veszekedtünk. Az utóbbi pár hétbe szinte nem is beszélgetünk, és már egy hete nem is láttuk egymást. Nekem ő hiányzik, de ez szerintem fordítva nem igaz. Nem akarok a fejére nőni, de én egy olyan ember vagyok, akinek szüksége van a folytonos törődésre. Persze tudom azt is, hogy nem lehet mindig velem.
Sokszor úgy érzem, hogy nem akarja, hogy boldog legyek és, hogy más barátnőmmel legyek. És ha sikerült földbe tipornia, akkor meg van nyugodva. Élvezi, hogy rajongok érte és ezt sajnos ki is használja.
Félek neki ezt elmondani, mert ebből biztos veszekedés lenne. Meg is sértődne rajta, mert olyan fajta.
De mégis hogy tudnám ezt a helyzetet kezelni?
A választ előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Gondok a legjobb barátnőmmel! kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit leírsz, számomra kicsit úgy tűnik, mintha meg lenne billenve az egyensúly a kapcsolatotokban. Mintha kölcsönösen nem tudnátok megadni egymásnak azt, amire a másik vágyik. Nem kapsz elég törődést, megértést, rajongást , olyasmit vársz a barátnődtől, amit ő láthatóan nem tud neked megadni, miközben valószínűleg ő sem kap tőled elég szabadságot. Szerintem mindenképpen érdemes lenne megpróbálnod kilépni ebből a felállásból, hogy ne érezd úgy, folyamatosan bántva vagy ebben a kapcsolatban. Derítsd ki, mi az, amit a barátnőd meg tud adni neked ebben a kapcsolatban és amire ezenkívül szükséged van, azt a törődést, megértést és eggyüttlétet próbáld meg máshonnan begyűjteni. Így elkerülheted a viszonzatlanság érzését és bár több barátnőd lesz, több lesz kapcsolatod, nagyobb eséllyel kaphatsz olyasmiket belőlük, amikre szükséged van, mint jelenleg, a barátnődtől, aki nem ad eleget.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések