Segítség..

ora 2013-06-17 22:30:25
Kedves Kamasz Panasz!
18 éves vagyok, és lassan két éve együtt vagyok a barátommal.
Eddig szinte egyáltalán nem veszekedtünk, igazából ezt úgy kell érteni,hogy soha nem volt olyan,hogy hosszasan nem beszélünk vagy haragszunk egymásra. Valószínűleg ez azért volt,mert mindig megmondtuk egymásnak azonnal,ha problémánk volt.
És kb. 1 hete a barátom azt mondta nekem,hogy nem érzi jól magát velem és,hogy időt kér. Meg azt is szeretné,hogy többet lehessen a haverjaival,mert néha túl ragaszkodó vagyok. Azt is mondta,hogy szeret, de mindenképp időre van szüksége. Erre fel még az nap felhívott, elmondta,hogy hiányzom neki és,hogy nem akart megbántani. Ezek után még két napot zsinórban együtt töltöttünk, teljesen úgy viselkedett,mintha nem lett volna semmi. Mikor rákérdeztem,hogy akkor mi van, azt válaszolta,hogy ő most azon van,hogy kijussunk a hullámvölgyből.
Nem tudom, hogyan javíthatnék a kapcsolatunkon, nagyon-nagyon fontos nekem,és tudom,hogy én is neki,csak ezt nem látja most annyira jól.
Tudnátok nekem segíteni valahogyan?
Előre is köszönöm!
V.

Szakértőnk válasza a Segítség.. kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, szerintem a barátod tényleg szeret téged és fontos számára, hogy jól működjön a kapcsolatotok. Próbál segíteni, hogy kikerüljetek a hullámvölgyből, igyekszik több figyelmet fordítani rád és őszintén beszél arról, hogy mi zajlik benne. Azt gondolom, érdemes lenne megpróbálnod neked is segíteni ebben úgy, hogy te is odafigyelsz arra, hogy neki mire van szüksége. Bíztasd, hogy legyen többet a haverjaival, fogd vissza a ragaszkodásodat és meglátod, ha ő jobban érzi magát, az együtt eltöltött idő is jobb lesz! Talán nem is fog változni semmi, hiszen láthatóan ő is ugyanúgy figyel arra, hogy minél többet legyetek együtt. Talán csak az érzésre vágyik, hogy szabadon lehet azzal, akivel akar, nem muszájból.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések