/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / ő az igazi...
  

ő az igazi...

ora 2013-06-04 22:48:32
Üzenetem...az a helyzet hogy interneten megismertem egy fiút,ő irt rám.nagyon kedves,rendes,mindig ír nekem.arra kért hogy találkozzak vele.még ajándékot is vett nekem:)ő nem olyan mint az előző fiú akiről irtam.ez a mostani fiú nem csak szexet akar tőle,ő komolyan járni akar velem.de sok kudarc és csalódás ért már,és nem merek belevágni egy új kapcsolatba.de nagyon rendes gyerekről van szó.nagyon szeret azt írja legalábbis,hogy én vagyok a mindene.hihetek e neki ön szerint,vagy inkább hagyjam?

Szakértőnk válasza a ő az igazi... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, hogy interneten keresztül, személyes találkozás nélkül nem lehet igazán megismerni valakit. Hiányzik az a tapasztalat, hogy milyen együtt lenni, hallani egymás hangját, látni a gesztusait, megérinteni a másikat, érezni az illatát, stb. Hiányzik az a tapasztalat is, hogy mennyire tud a két ember egymásra hangolódni, közösen csinálni valamit. Pedig ezek fontosak egy párkapcsolatban és azt gondolom, elengedhetetlenek ahhoz, hogy valóban a másikkal kapcsolatban alakuljanak bennünk az érzések. Interneten keresztül, a távolból a hiányzó információkat hajlamosak vagyunk a vágyaiknak megfelelően a fantáziánk segítségével kiegészíteni, hiszen természetes igényünk, hogy minél teljesebb képet alkothassunk a másikról. Sajnos ez könnyen eltávolodhat a valóságtól.

Ezért azt javaslom, igyekezz a valóság talaján maradni és ahelyett, hogy azon gondolkodnál, így, még a személyes találkozás előtt, hogy ő-e az igazi és valóban te vagy-e a mindene, fogd fel ezt az ismeretséget egy lehetőségnek arra, hogy találj valakit, akivel boldog lehetsz. Amennyiben úgy döntesz, hogy nem engeded meg a félelmeidnek, hogy elvegyék tőled ezt a lehetőséget, lassíts kicsit a tempón és találkozz a fiúval eleinte kötetlenebbül, hogy kiderítsétek, személyesen milyen érzéseket keltetek egymásban és benned is kialakuljon, mennyire szeretnéd őt közel engedni magadhoz. Nem hiszem, hogy most kellene eldöntened, belevágsz-e vele egy párkapcsolatba. Közeledjetek egymáshoz fokozatosan és add meg magadnak a lehetőséget, hogy kitapasztald, milyen kapcsolatot szeretnél vele.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések