/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Se veled, se nélküled
  

Se veled, se nélküled

ora 2013-04-21 09:05:27
"Összejöttem" egy nálam másfél évvel idősebb lánnyal, kb egy hónapja. Az a történet, hogy az iskola nyert egy pályázatot és kimehetett egy pár diák külföldre. Láttam, hogy egyedül sétálgat, én meg gondoltam beszélek vele. Az lett a vége, hogy áthívtam a szobámba. Ott beszéltünk és oda jutottunk, hogy meg akar csókolni, de én eltoltam magamtól (hülye reakció). Másnap elmondta, hogy nem fog működni. Azóta is beszélünk és mondta már itt is, hogy nem menne. Olyanokat mond, hogy egyik nap csak rám gondol, másik nap nem. Másik furcsa dolog: anime szereplőkbe szerelmes. Mondja neki mindenki, hogy illünk egymáshoz meg minden. A bizonytalansága miatt inkább nemet mond, pedig vonzódunk egymáshoz. Mit tegyek? Hogy hódítsam meg? Egy biztos. Nem mondok le róla! Előre is köszönöm a tanácsot.

Szakértőnk válasza a Se veled, se nélküled kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem beszélj a lánnyal őszintén arról, ami alakulgat köztetek és mondd el neki, hogy milyen érzések vannak benned. Azt gondolom, bárkit elbizonytalanítana, ha az, akit meg szeretne csókolni, ellökné magától. Van, aki egy ilyen történetre közeledéssel reagál, de van olyan is, aki inkább távolodik, elbizonytalanodik benne, hogy akar-e bármit is az illetőtől, ha ilyen bizonytalan a viszonzás. Lehet, hogy ez a lány olyan, aki akkor mer közeledni, ha biztos benne, hogy pozitív fogadtatásban részesül. Azt gondolom, most egyértelműen nálad a labda, neked kell lépned felé akkorát, hogy elfeledtesse vele, hogy ellökted.

Amiatt pedig, hogy anime szereplőkbe szerelemes, nem hiszem, hogy aggódnod kellen. Az, hogy valamiért megfogja egy-egy szereplő, egészen más, mint az, amikor egy valós személlyel valós kapcsolat alakul, melyben mindenféle érzés, köztük a szerelem is megjelenik. Beszélgess vele, ismerkedjetek és majd meglátjátok, mivé alakulnak az érzéseitek!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések