/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Ilyenkor mit lehet tenni?...
  

Ilyenkor mit lehet tenni? 2

ora 2013-04-03 18:07:18
Kedves Doktornő!
Korábban már írtam ("Ilyenkor mit lehet tenni?"), és most ismét ezzel a fiúval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
1 hete voltam nála filmet nézni (ott volt még néhány közeli barátunk is), és olyan testhelyzeteket is felvettünk a kanapén ülve, amit barátok általában nem nagyon (beültetett az ölébe, fogta a kezem, ölelgetett stb)... Bántott a lelkiismeret, mivel van barátnője, így hát pár nappal később találkoztam vele, hogy beszélgessünk. Nem csak arról, ami ott történt, hanem arról is, hogy pontosan mit is érzünk egymás iránt. Sok minden elhangzott (pl. hogy most perpill jól érzi magát a barátnőjével, de hát nem az igazi.. hogy engem is nagyon szeret és fontos vagyok neki, de mint egy testvér, mintha a húga lennék..), úgyhogy végül abban maradtunk, hogy ő nem szerelmes belém, és kell nekem egy pasi. Neki nem mertem mutatni, de a haza-utat végigsírtam. Szomorú voltam és csalódott.. leginkább magamban. Hogy még neki sem vagyok elég jó... Erre szintén pár napra áthívott hozzájuk (sokszor töltöm náluk a délutánjaimat, együtt tanulunk, filmet nézünk vagy csak beszélgetünk), ami kicsit meglepett, mert féltem, hogy a beszélgetésünk után máshogy fog rám tekinteni. Náluk aztán... hát, azt hiszem, amit csináltunk, merőben kimeríti a megcsalás fogalmát (nem feküdtünk le, de elég közel jártunk már hozzá). Mielőtt először megcsókolt, sokat mondogatta, hogy ne vegyem komolyan, meg ez nem olyan, csak tudni akarja hogyan csókolok...
Mikor kikísért a buszhoz, beszélgettünk, és világosan megmondta, hogy attól még hogy ez megtörtént, nem fog szakítani a barátnőjével.
Most még a korábbiaknál is csalódottabb vagyok, nem értem, hol rontottam el? Úgy érzem soha nem csináltam még ekkora hülyeséget, mint ez. Félek, hogy elkeseredettségemben valami olyat csinálok, amit később nagyon meg fogok bánni.. mondjuk.. lefekszem egy másik fiúval. De most semmi nem érdekel.
Előre is köszönöm!
Kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a Ilyenkor mit lehet tenni? 2 kérdésre

Kedves Levélíró!

Tehát a fiú megmondta, hogy barátként tekint rád, te elkeseredtél, aztán csókolózott veled, majd megmondta, hogy nem fog szakítani a barátnőjével. Ezután te megint elkeseredtél. Szerintem, mielőtt túlságosan elkeserednél, ne hagyd figyelmen kívül azt sem, hogy legutóbb, amikor azt mondta, nem lesz köztetek semmi, gyorsan meg is cáfolta a tetteivel! Úgy tűnik, számára sem egyértelmű, hogy mit is érez irántad! Szerintem adj időt, hogy alakuljon a kapcsolatotok és fogadd el, hogy a fiú még nem tart ott, hogy szavakkal is felvállalja az érzéseit (hiszen akkor valóban döntést kellene hozni, szakítania a barátnőjével és beleugrania veled egy párkapcsolatba, miközben talán félti a barátságotokat is). Jelenleg úgy tűnik, még csak tettekkel tudja kimutatni, hogy mit érez irántad. Remélhetőleg emellé előbb-utóbb a szavak is megjönnek, ahogy erősödik benne az érzés, hogy veled szeretne együtt lenni. Addig is, azt gondolom, élvezd azt, ami most van köztetek, érezd vele jól magadat és amikor túlságosan felerősödne benned az egyik oldal, tehát a szavak vagy a tettek által kiváltott érzés, mint például a túlzott elkeseredés vagy lelkesedés, tedd oda gondolatban a másik oldal eseményeit is, hogy reálisabban láthasd a dolgokat és figyelhesd a kapcsolatotok alakulását, bármelyik irányba is változzon majd a jövőben.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések