/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / szeretem az orvosokat
  

szeretem az orvosokat

ora 2013-03-18 21:06:00
annyira fura hogy ennyi mindent tudnak az orvosok! én is ennyire okos szeretnék lenni! nem kéne vinni majd a gyerekeimet orvoshoz szó szerint háziorvos lehetnék.... hát dekirály.
kár hogy olyan nagyon sokba kerül az orvosi... pedig nagyon szívesen lennék orvos. de anyáék nem engedik hiába vagyok elég okos hozzá, azt mondták nem tudják kifizetni a könyveimet se mégha ösztöndíjas is lennék. volt egy ismerősünk aki az volt és így is sokba került neki.
nagyon rossz érzés hogy nem lehetek az aki szeretnék csak azért mert nincs rá pénzünk :(

Szakértőnk válasza a szeretem az orvosokat kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ha teljesen biztos vagy abban, hogy orvosnak szeretnél tanulni, talán érdemes lenne még lehetőségeket keresned, hogy hogyan tudnád megvalósítani ezt az álmodat. Tényleg nehéznek tűnik úgy, hogy most nincs rá pénzetek, de biztosan meg lehetne oldani, hogy előtte egy évet kihagyva vagy a szünetekben dolgozva te is beszállj a költségekbe. Ülj le a szüleiddel beszélni erről! Persze előbb talán érdemes átgondolnod, tényleg el tudod-e képzelni magad orvosként, fontos-e az, hogy valóban orvossá válj vagy inkább csak valamiféle csodálatról, álmodozásról van szó. Bevallom, nekem kicsit gyenge érvnek tűnik, hogy jó lenne, ha nem kellene orvoshoz vinned a gyerekeidet. Talán egy egyetem elvégzéséhez és a későbbiekben a mindennapi munkához ennél nagyobb motiváció kell. Gyűjthetnél még érveket mindkét oldalra, hogy miért szeretnél orvos lenni és miért nem! Ez segíthet kicsit tisztábban látnod a képet!

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések