/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mit csináljak???
  

Mit csináljak???

ora 2013-03-04 21:14:48
Az a problémám, hogy van egy fiú aki nekem tetszik.
A fiú is tudja nagyon jól... Rengetegszer játszott az érzéseimmel és mikor megmondtam neki a véleményem ez miatt már megsértődött stb. Ilyenkor mindig én kértem bocsánatot mert nagyon hiányzott a beszélgetésünk.
Most az iskolánkban van ilyen királyválasztás. És ő is indult rajta. Mondta, hogy ad nekem egy pólót amire az ő neve van írva és h szavazzon mindenki rá.
Még a szavazás előtti nap rámírt és mondta h citromsárga a póló.
Én erről nemtudtam és megmondtam neki h én azt nem vagyok hajlandó felvenni mert én utálom azt a színt. Nagyon berágott rám h pont én nem fogom felvenni.
Ez volt csütörtökön.
Szombaton ráírtam h hiányzik nem írt visssza
Ma reggel sokszor összefutottam vele és mindig rámnézett de egyszer se köszönt semmi és nagyon fájt... Ráírtam h ne legyen velem ilyen ismét bocsánatot kértem de semmi válasz
Mondom jó akkor nem érdekel nemtudok vele mit csinálni
Következő szünetbe osztogatja a sütit de annyira berágtam rá h nem kellett ... De később bemeséltem neki h hányingerem volt azért nem kellett és elhitte.. Igazából berágtam rá.
És most este rámírt h eleged bünhődtem már beszélgetni fog velem de még mindig haragszik, Ismét bocsánatot kértem tőle de aztmondta h nem fogom tudni semmivel megbékíteni ez vagy elmúlik vagy nem ... Ha nem akkor így jártam ha igen akkor jól...
Mondom hát ez jó fogalmam sincs mit tegyek most.://
Remélem nagyon jó tanácsokat fog tudni adni maga
Előre köszönöm.:))

Szakértőnk válasza a Mit csináljak??? kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy tűnik, benne vagytok mindketten egy játszmában, melybe nem fér bele, hogy kedvesek legyetek egymáshoz, miközben folyton ezt várnátok mégis egymástól. Valószínűleg a fiú is örült volna, ha felveszed a pólót vagy elfogadod a sütit, miközben te is örültél volna, ha kedves veled és kimutatja, hogy fontos vagy a számára. Mégis újra és újra az történik, hogy azért haragszotok egymásra és bántjátok egymást tovább, mert a másik megbántott azzal, hogy nem közeledett. Azt gondolom, ez akár egy izgalmas játék is lehet köztetek, de annak nem igazán kedvez, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Megpróbálhatnál akár beszélni is erről a fiúval, hogy kiderítsd, viszonozza-e az érzéseidet, partner lenne-e abban, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Az is segítene kikerülni ebből a körből, ha másképp viselkednél vele, akár úgy, hogy kedvesebb vagy vele a félreteszed a sérelmeidet, akár úgy, hogy kikéred magadnak a megsértődéseit és ilyenkor nem nyúlsz utána, ahogy azt várná, lehetőséget adva neki, hogy újra megbántson, hanem megvárod, hogy ő lépjen megint feléd.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések